SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Doğanın stem’i var!

Bu haber 16 Nisan 2022 - 1:13 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Çınar Grubu öğretmeni İlkay Can’ın ortaklığını yaptığı; 10 Türk, 1Polonya, 1 Litvanya, 1 Azerbaycan’lı ortakla yürütülen “Doğanın Stem’i Var!” e Twinning projesi çalışmalarını tamamladı.

EYLÜL ayında başlayan ve nisan ayına kadar devam eden uzun soluklu, bol kazanımlı bu projede çocuklara küçük yaşta doğayı koruma bilinci kazandırılarak, çocukların gerçek bir doğasever olması amaçlanmıştı. Bu amaca ulaşırken okul- aile işbirliği içerisinde, çocuklar her ay çevre sorunlarına yönelik STEM etkinlikleri gerçekleştirdiler. Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik alanlarını bünyesinde barındıran planlanmış STEM etkinlikleri ile Çınar çocukları bir bilim insanı edasıyla çevre sorunlarını fark ettiler, fark ettirdiler ve bu sorunlara çözümler buldular. Sürdürülebilir kalkınma amaçlarından 7, 13,14ve 15. Maddeleri de kapsayan proje küresel sorunlarımıza değiniyor.

SU Kirliliği, küresel ısınma/ iklim değişikliği, hava kirliliği, toprak kirliliği, orman yangınları, çevre kirliliği konularını her ay detaylıca çalışan Çınarlar hem evde, hem okulda çevreye duyarlı birer birey olarak örnek davranışları sergilemektedirler.

STEM planlarının mühendislik entegrasyonu kısımlarında Suda yüzen, çöpleri toplayabilen bir makine tasarladılar, temiz enerji kaynakları olan güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak elektrik ürettiler, elektrik ile çalışan arabalar tasarladılar, orman yangınlarını erkenden fark edip müdahale eden araçları legolarla inşa ettiler, doğadaki atıkları zararsız hale getiren robotlar tasarladılar.

BUNLARIN yanı sıra, biyoçeşitlilik, nesli tükenen hayvanlar konularına da her ay düzenli olarak yer verilen projede etkileşimli kitap okuma etkinlikleri, deneyler, interaktif oyunlar ve çevrimiçi seminerler, çocuklara yönelik atölyeler ile süreç desteklendi.

EĞİTİM sürecinde doğa temelli uygulamalara sıklıkla yer veren grup öğretmeni İlkay CAN, “Doğanın Stem’i Var” projesinin çocuklarda ve hatta ailelerde gözle görülür şekilde farkındalık kazandırdığını belirtti. Sınıfındaki 20 çocuğun erken yaşta kazandıkları bu farkındalık ile hayat boyu doğaya duyarlı birer birey olacaklarını söyledi.

ÇOCUKLAR proje sonunda ulusal çevre andını okudular. Okul Müdürü Erdem Kaya tarafından “Çevre Dostu” rozetleri takılan Çınarlar Okul Müdürü Erdem Kaya’ya da rozet takıp, ondan doğayı koruyacağına dair söz istediler.

OKUL Müdürü Erdem Kaya; “Okulumuzda uyguladığımız e Twinning projeleri ile farklı okullar ve Avrupa ülkelerine bağlı okulların eğitim sistemleri hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Etkinlikleri çocukların ilgi alanlarına yönelik, iyi planlanmış bir şekilde onlara sunarak kalıcı öğrenmeyi hedefliyoruz. Erken çocuklukta kazanılan değer, farkındalık ve kazanımların ömür boyu süreceğini biliyor ve bu doğrultuda hep birlikte çalışıyoruz. Başarılı projeler yürüten sınıf öğretmenimizi, sürece katkı sağlayan velilerimizi ve sürecin asıl kahramanları olan öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.