SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Doğa’nın genç yetenekleri halk oyunları öğreniyor

Bu haber 13 Aralık 2022 - 23:19 'de eklendi.

Torbalı Doğa Koleji’nde Türk Halk Oyunları kursu tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan açıklamada, “Öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

HALK oyunlarının; halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmin birleşmesiyle yansıtan bir bütünü olduğunu söyleyen Doğa Koleji yetkilileri; “Oyundaki ritmik beden hareketleri genellikle ait oldukları coğrafyayı ve o yörenin yaşam biçimlerini yansıtır. Torbalı Doğa Koleji’nde halk oyunlarındaki öğrencilerimiz ile her hafta düzenli olarak çalışmalar yapılarak, özel gün ve haftalarda sergilenmek üzere gösterilere hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin halk oyunları sayesinde öz kültürümüzü ve halk oyunları genel felsefesini de öğrenmeleri, çeşitli gösteri ve etkinliklerde görev alarak öğrendiklerini sergilemelerini hedefliyoruz” denildi.

TORBALI Doğa Koleji’nde bulunan Türk Halk Oyunları Kulübü’nün amaçlarını açıklayan koleji yetkilileri, “Türk folklorunun en önemli dallarından biri olan halk oyunlarının nesilden nesle aktarımını sağlamak, halk oyunları kültürünü yaşamak ve yaşatmak, sahne performansları sergileyerek öğrencilerin özgüven ve cesaretlerinin artışına katkı sağlamak, öğrencilerin sosyalleşme ihtiyaçlarını anlamlı bir şekilde karşılamalarını sağlamaktır. Türk Halk Oyunları Kulübümüzde halk oyunları eğitiminin yanı sıra kulüp olarak sosyal etkinlikler de düzenlenliyor” şeklinde konuştular.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.