SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Doğaltaş Fuarı’nda Torbalı Meslek Yüksekokulu da stand açtı

Bu haber 28 Nisan 2023 - 0:44 'de eklendi.

Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmirUluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Etkinliğe DEÜ Torbalı Meslek Yüksekokulu da katılarak, stand açtı.

BU yıl 28. kez fuara katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’nun standına katılımcılar da yoğun ilgi gösteriyor. 29 Nisan tarihine kadar doğal taş sektörünü Fuar İzmir’de bir araya getirecek 28. Marble İzmir’in hem ülke hem de kent için önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Marble İzmir, dünyanın en büyük doğal taş fuarı ve bu nedenle doğal taş sektörünün dünyaya açılan kapısı. Marble İzmir, şehrimizin Türkiye’ye ve dünya fuarcılığına bir armağanı” dedi. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 28. kez Fuar İzmir’de kapılarını açtı.

 

AÇILIŞ töreninde Marble İzmir’in, dünyanın en büyük doğal taş fuarı ve doğal taş sektörünün dünyaya açılan kapısı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Marble İzmir, şehrimizin Türkiye’ye ve dünya fuarcılığına bir armağanı. İçerisinden geçtiğimiz bu ekonomik darboğazda dış ticaret hacmimizi artırmak ve bu toprakların bereketini büyütecek katma değeri yaratmak zorundayız. Bu noktada, doğal taş sektörü önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Ülkemiz, dünya doğal taş rezervinde çok önemli bir konuma sahip. Bu yeterli mi? Tabii ki değil. Bu hammaddeyi işlememiz, sektördeki emekçilerimizin özenli işçiliği ve hüneri sayesinde katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmemiz şart. Bu nedenle Marble İzmir fuarında, doğal taş sektöründeki katma değerli ürünlerin çoğalması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi.

3 ÖNEMLİ NEDEN

 FUARLAR şehri İzmir’de Marble İzmir’e ev sahipliği yapmalarının üç ana nedeni olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Dünyanın bir numarası olduğumuz bu önemli sektörde dünya trendlerini belirlemek, her yıl daha fazla büyüyen doğal taş sektörünün geleceğine yön vererek ve katma değerli ürünleri ve doğa dostu üretimi teşvik etmek ve ihracatı arttırarak şehrimizin ve ülkemizin refahını büyütmek. Biliyoruz ki ihracattaki payı her geçen yıl artan, katma değeri yüksek ürünlerimizle doğal taş sektöründeki konumumuzu daha da güçlendirmemiz mümkün. Yeter ki bu potansiyelimizi işleyelim. Bu bilinçle, tüm firmaların kabiliyetlerini ve ürünlerini Marble İzmir’de dünyayla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.