SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Diyet, kişiye özel olmalı!

Bu haber 04 Temmuz 2022 - 2:35 'de eklendi.

Düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam nedeniyle özellikle çocuklarda obezite hastalığı sorunu ortaya çıkıyor. Ülke çapında olduğu gibi Torbalı’da da obezite problemleri yaşayanların sayısı artıyor. Obezite hastalığı nedeniyle aşırı kilo alanlarda birçok sağlık problemini tetikliyor.

DOKTORA danışılmadan yapılan diyetler büyük sağlık problemlerine sebebiyet verdiği herkes tarafından bilinirken, diyetisyenler hızlı zayıflatan diyet ve ilaçlar konusunda uyardı. Kilo vermek ve daha ince görünebilmek için uygulanan yanlış diyetler, kiloların kısa zamanda geri alınmasına neden oluyor. Ancak sağlıklı bir şekilde ideal kiloya inmenin yolu uzman yardımı almaktan geçiyor. Diyetisyenler, “Diyet, kişiye özel planlanmalıdır. Diyetisyen eşliğinde kişinin yaşam tarzına göre uygulanabilirliği olan diyet programları ile kalıcı kilo kaybı sağlanır. Biz diyetisyenlerin görevi kişilerin beslenme alışkanlıklarını değiştirmek, yaşam kalitelerini yükseltmektir. Bu süreç azim, sabır ve kararlılık gerektirir. Şok diyetler, mucize vaat eden diyet listeleri kısa vadede işe yarıyor gibi görünseler de uzun vadede ciddi sağlık problemlerine zemin hazırlamaktadır ” şeklinde konuştu.

KAHVALTI yapmadan evden çıkmayın gece boyunca aç kalan metabolizmamızı güzel bir kahvaltıyla ödüllendirerek  gün içerisinde iştah kontrolümüzü sağlayabiliriz. Protein her öğün mutlaka olsun. Meyve sebze içerisinde hastalık savaşçısı dediğimiz flovonoıdleri barındırır, porsiyon kontrolünüzü yaparak tüketebilirsiniz. İşlenmiş yağlar yerine fındık, badem, ceviz, zeytinyağı gibi sağlıklı yağları tercih edin. Diyet aşamasında su tüketimi öne çıkan konulardan biridir. Günde 2-3 litre arası su tüketmek, vücut yağlarının atılmasını sağlamaktadır. Az su içildiğinde vücut ihtiyacını karşılayamayacağından içilen 1 bardak suyu bile tutar, ödem yapar, idrara çıkılmasını engeller, dolayısıyla kilo vermek de zorlaşır. İdrarın renginin sarı ve yoğun olması kişinin az su içtiği anlamına gelmektedir. Kilo verme sürecinde sabırlı olmak ve herkesin kilo verebileceğini unutmamak çok önemlidir. Beslenme programınızda yapılan düzenlemeyi diyet olarak görmemek, bunu yaşam biçimi haline getirmek gerekmektedir.

METABOLİZMAYI hızlandıran en temel faktör fiziksel aktivitenin artırılmasıdır. Yapılacak sporun türü kişiye göre değişebilir. Eğer kişilerin yürüyüş açısından herhangi bir sağlık sorunu yoksa haftada 2 ya da 3 gün 45 dakikalık orta tempolu yürüyüş yapmalarında fayda vardır. Günlük hayatlarında da yakın mesafelerde araba yerine yürüyüş tercih etmek, ev işleriyle uğraşmak, dans etmek gibi fiziksel aktivitelerini arttırıcı hareketlerde bulunmaları fazladan kalori yakılmasını sağlamaktadır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.