SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Diyanet Vakıf-Sen’den Torbalı Müftüsü’ne salvo

Bu haber 22 Haziran 2015 - 11:48 'de eklendi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen İzmir Şube Başkan Yardımcısı Recep Kumrulu ve sendika üyeleri Torbalı İlçe Müftülüğü önünde eylem düzenledi. Basın açıklaması yapan grup, müftülüğü eleştirdi. Basın açıklaması metnini okuyan Recep Kumrulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

MÜFTÜNÜN ŞARK KURNAZLIĞI OYUNUNA GELMEDİK!

Demokrasinin gereği olarak 7 Haziran da bir seçim süreci yaşadık. Diyanet İşleri Başkanımızın makam aracı ve Mercedes hikayesi ile Diyanet etrafında yapılan tartışmaların güzide kurumumuzu kaldırmayı düşünen siyasilerimizle hiçbir dönemde bu kadar kamuoyunda tartışılır duruma düşmemişti. Bu süreçte Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin, müftülüğü istismar alanına alarak seçim öncesi siyasete malzeme çıkarma gayretine girmiş ve bu basın açıklamasını seçim öncesi yapmaya bizleri mecbur etmiş ise de bizler Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin’in Diyaneti kaldırmak isteyenlere puan kazandırma gayreti ile yapmış olduğu şark kurnazlığı oyununa gelmedik.

MÜFTÜ GELDİ GELELİ, ÇOĞU İMAM EMEKLİ OLDU, BAZILARI TAYİNİNİ İSTEDİ

Müftülük iyi yönetilmiyor, hatta çok kötü yönetiliyor. Görevlilerin moral ve motivasyonunun olumsuz etkilendiği ve psikolojilerinin dikkate alınmadığı çalışanlara karşı derebeyi muamelesi ile son derece katı tutum ve davranışları bir müftüye yakışmayan yanlışları ile Diyanetin tüm hayırlı işlerini icra eden değerli meslektaşlarımın huzursuz edilerek üzüldüğünü bu günden sonra tüm Torbalı halkı bilmelidir ve din görevlilerine de sahip çıkmalıdır. Aksi takdirde kaybeden Torbalı olacaktır. Ertuğrul Camii’nde Halil Alışık hocam emekli oldu, Torbalı camisinden tanıdığınız Kemalettin Somuncu hocam emekli oldu, Yeniköy’den tanıdığınız Bekir Yıldız hocam emekli oldu ve birçok arkadaşımız da bu müftü geleli tayİn yaptırarak başka yerlere gittiler. İlçemiz Türkiye’de en çok intihar olaylarının olduğu yer olarak biliniyor. İlçemizde de daha önce iki tane imam arkadaşımız psikolojik rahatsızlıklarından dolayı intihar teşebbüsünde bulunmuş ve mahalli basında da yer almıştı.

İMAM ARKADAŞIMIZI İNTİHARIN EŞİĞİNDEN BEN DÖNDÜRDÜM

Müftü beyin kötü yönetiminden kin ve garaz besleyerek harcamaya çalıştığı arkadaşlardan bir tanesini son zamanlarda intiharın eşiğinden ben döndürdüm. Allah muhafaza böyle olumsuz bir olay vukuu bulursa ben buradan hatırlatmış oldum, tüm sorumsuz davrananlar sorumlular; bunun hesabını Allah katında ve kanunlar nezdinde veremezler.

MÜFTÜ KURUMU KÖTÜ YÖNETİYOR

Taleplerin, beklentilerin, konum ve yönetim anlayışı itibariyle tartışmaların müsebbibi olan Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin, kurumu kötü yönetiyor, sorunları iyi tespit edemiyor, kamu yararı sağlayamıyor ve güzide kurumun itibarına da zarar veriyor.

MÜFTÜ KANUNLARI ÇİĞNİYOR

10.10.2014 tarihinde Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin hakkında görevini kötüye kullanmaktan, kanun ve mevzuatlara uymamaktan dolayı şikayette bulunmuştum. Sayın müftümüz aynı şekilde o günden bu güne, kanun ve mevzuatları kafasına göre uygulamakta olup dümdüz çiğnemeye de devam etmektedir.

PARA KAZANMAK İÇİN MÜFTLÜĞÜ KULLANIYOR

İlçe müftümüz Semih Keskin göreve başladığı günden beri köy kasaba ve merkezdeki İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kuran Kursu Öğreticilerini toplayarak her ay kitap okuma günü adı altında uygulama yaptığı ve kendisinin samimi olduğu piyasada yazar arkadaşlarının kitaplarını tüm personel arkadaşlara sattığı ve kar menfaati temin ettiği, ücretlerinin daha önce personele dilekçe imzalattırmak ve içeriğinde ‘devlet malzeme ofisinin kurumlara ücretsiz verdiği gelen giden evrak defteri, karar defteri, yaz kuran kurslarında kullanılan yoklama defteri, ders defteri, katılım belgesi, başarı belgesi, öğrenci ve öğreticiler için CD vb materyallerin maaşımdan kesilmesini arz ederim’ şeklinde ibareler yazılı olan dilekçeyi imzalattırmak istediği, itirazımız üzerine geri adım atmış gibi görünüp birkaç ay sonra habersizce personel maaşlarından kesinti yaptığı, 14.05.2015 tarihli aylık mutat toplantıya gelen arkadaşların kesinti listesinde maaşlarından 100 ila 200 ün üzerinde kesinti olduğunu ifade etmesi üzerine yapmış olduğumuz araştırmada bu kesintilerin doğru olduğu, İlçe müftümüzün kitap okuma adı altındaki uygulamasının samimi olmadığı, sadece para kazanmak amacıyla güzide kurumumuzu kullandığı, menfaati için kitap müteahhitliği yaptığı görülmektedir. Hatta kitap okuma gününde gelmeyen çok sayıda arkadaşımızdan da savunmaları istenmiştir. Ayrıca müftü beyin personele para karşılığı satmış olduğu kitaplar Diyanet yayını da değildir. Buda ayrı bir suçtur.

‘YALAN VE İFTİRA’

Özellikle burada belirtmek istiyorum; Recep Kumrulu olarak 12.01.2015 tarihinde iki yıllık kullanmadığım 60 günlük izinim olmasına rağmen; İlçe Müftüsü Semih Keskin tarafından İzmir il müftülüğüne yurt dışı iznimi engellemek için bir sürü yalan ve iftira dolu engelleyici uslub içerikli görev yaptığım Ertuğrul caminin cemaatinin kalabalık ve her gün en az birden fazla cenazenin kalktığı bir cami olduğu kasıtlı olarak ifade edildiği doğrusunun ise mescid olarak yapılmış, küçük bir cami ve çift görevlisi bulunan haftada bir, bazen de on günde bir cenazenin kalktığı denmemiş ve bir müftüye yakışmayan davranış sergileyerek yurt dışı iznimi de bu iftira ve yalandan ibaret olan Torbalı İlçe Müftülüğünün 15.01.2015 tarihli yazısı ile resmen iki defa engellemiştir. Ayrıca İzmir vilayetinin merkez ve otuz ilçesi de dahil olmak her gün birden fazla cenaze kalkan hiçbir camisi bulunmamaktadır.

SENDİKACININ YASAL GÖREVİ YANLIŞI DİLE GETİRMEK VE ELEŞTİRMEKTİR

İlçe Müftüsü Semih Keskin, hak arama mücadelesi veren sendikacıyı hazmedememesinden kaynaklanan ve 4688 sayılı kanunla meşruiyetini kabullenememesinden dolayı ayrı bir sıkıntı olmuştur. İlçe Müftüsünü bir sendikacı olarak eleştiri sınırlarında kalan eksikliği dile getirme amacıyla sosyal paylaşım sitesi üzerinden eleştirdim. Bu habere tahammülsüzlüğü ile aleyhime suç duyurusunda bulunmuş olup , ilçe müftüsünün açmış olduğu bu konudaki şikayeti üzerine mahkeme bizleri haklı bularak sendika yöneticisinin basın açıklaması yapabileceğini ve bir yanlışı dile getirebileceğini kararında belirtmiştir. Zaten sendikacının yasal görevi yanlışı dile getirmek ve eleştirmektir ama, sayın müftümüz hala anlamak istememektedir.

‘MÜFTÜMÜZ, HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMİŞTİR’

İlçe Müftümüz Semih Keskin kötü idareciliği ile kamuoyu oluşturmaktadır ve tüm ilçe halkı da bunu bilmektedir. Kanun ve mevzuatları tanımamaktadır. Her görevliye ücret karşılığı sattığı afiş ve pankartlarla ilk defa kamuoyunun gündemine 2014 yılında gelerek ticareti ile görevlileri ve halkı şaşırtmıştır. 15 / 05  / 2014 tarihinde İlçe Müftülüğümüzün konferans salonunda yapılan aylık mutat toplantıda  daha önce Kutlu Doğum Haftasında yapılan dini içerikli afişlerin İlçe Müftümüz Semih Keskin’in talimatı ile belli sürelerde camilerin uygun bir yerinde asılmasını isteyip ama daha öncesinde hazır olduğu halde afişleri vermeyip, 23 mayıs günü gelip ‘alacaksınız benim istediğim tarihte alıp asacaksınız, benim istediğim tarihte indireceksiniz aksi takdirde ben yapacağımı bilirim’ diyerek arkadaşlara devamlı önceden olduğu gibi tehdit vari sözler sarf etmiştir. Söz konusu afişlerin müftü beyin arzusu doğrultusunda personele ücret karşılığı satılmış olup bunun detayında faturası olup olmadığı dahi bilinmemektedir. Ücret karşılığında satılan pankartlarla güzide kurumumuzu sayın müftümüz, ticaretine alet ederek haksız kazanç elde edilmiş ve görevli personel bu paraları vermek mecburiyetinde değil iken bu zorba görev hangi kanun maddesine göre arkadaşlarımıza yaptırılmıştır. Bu paralarla elde edilen fazla ücretlerin nerelere kullanıldığı ise bilinmemektedir.

GÜZİDE KURUMUMUZU İTİBAR KAYBINA UĞRATMIŞTIR

Personellerin hastalık ve sıkıntılarında bir sıkıntı da müftümüzün kendisi vererek moral ve motivasyon yönünden olumsuz katkıları hep olmuştur. Harcamayı düşündüğü görevlileri sık sık denetleme adı altında tahrik ederek Muhtar ve dernek başkanlarına da özel tenbihlerde bulunmuştur. Lojmanına aldığı özel eşyalar perdelerine varıncaya kadar demirbaş gibi alınmış ve bu durumun halk tarafından bilinmiş olması ile müftülüğümüzü ve güzide kurumumuzu itibar kaybına uğratmıştır. Soruyorum şimdi lojmanına aldığın hangi eşyalar kendinize ait, hangileri size ait değil. Size ait olmayanların ücretini nereden karşıladın söyle.

KURBAN DERİSİ TOPLATILDI, YEVMİYELERİ ÖDENMEDİ

2014 Yılı Kurban Bayramında Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin’in talimatı ile tüm imam ve müezzin arkadaşlara yevmiyeleri ödeneceği söylenilerek kurban derisi toplattırılmış ve bu güne kadar yevmiyeleri ödenmemiştir. Ayrıca kurban derilerinden elde edilen (22.000) yirmi iki bin TL. nin üzerindeki meblağ hakkında personelin bilgisi bulunmamaktadır.

Bir imam arkadaşımıza bulunduğu yerden başka bir yere tayın yaptırmaya ikna etmek için yemin vererek çok iğrenç hareket sergilemiştir.

MÜFTÜ AŞAĞILAYICI ÜSLUP KULLANIYOR

Bir defasında aylık personel toplantısında ‘Egeli’ler şöyle böyle’ diyerek etnik ayırımcılıkla aşağılayıcı ifadeler kullanmış ve Kuran Kursu öğreticisi bir bayan arkadaşımız da tepki verince tartışma yaşanmıştır. Ayrıca buna benzer bir olayda Ordulular la ilgili aşağılayıcı uslup üzerine olmuş ve her gün ilçe müftümüzün maceraları böyle devam etmektedir.

‘USULSÜZ HARCAMA YAPTI’

Son olarak İlçe Müftümüz Semih Keskin, yirmi beşin üzerinde Kuran Kursu Öğreticileri ile kermes düzenlemiş, öğrenciler evlerinde yapıp hazırlamış oldukları kek, börek, pasta, poğaça, sarma, dolma, tatlı vs. gibi ürünlerini kermeste satmış, kurslarında eksik giderme işine yarar düşüncesi ile ama nafile, çünkü Müftülüğümüz belediyenin tahsis ettiği yeni bir yere taşınması söz konusu iken ilçe Müftümüz makam odasının önündeki sekreter odasını geniş olan makam odasına dahil etmiş ve daire içinde dört adet tuvalet mevcut iken ve lojmanı da hemen orada iken yeni bir tuvalet, banyo lavabo makam odasının içine yaptırarak kötü idareciliğinin yanında ayrıca usulsüz harcama yaparak kurumumuzun ilçemizde derin itibar kaybına yeniden neden olmuştur. Bu paraların bir kısmı da camilerden Diyanet Vakfına din-i ve hayri hizmetlerde kullanılmak üzere diyerek din görevlilerine toplattırılan paralardır. Her ne kadar diyanet vakfından izin alınarak tadilat ve tamirat adı altında yapılmış olsa da, bu paraların usulsüz harcanmasının Allah katında bir vebali vardır ve yanlışını yanlışla telafi eden birisi olarak, ‘Sayın Semih Keskin Torbalı İlçe Müftülüğünü kimse istismar alanına alamaz diyorum’ ve ‘deniz kenarında da olsanız suyu tasarruflu kullanın’ diyen peygamberimizin sözünü en iyi sen bildiğin halde neden kendi paran olsa böyle yapmıyacağın halde bu paraları hoyratça kullandın ve ziyan ettin. Bunun hesabını Allah’a mutlaka vereceksin, ondan şüphemiz yok, ama kendini kamuoyunda aklaman gerekir ve bu günden sonra itibar kaybına uğrattığın güzide kurumumuzu daha fazla yıpratmana biz de müsaade etmeyeceğiz, Torbalı halkı da müsaade etmeyecektir bunu böyle bilesin. Yine de alışkanlık haline getirdiğiniz kötü yönetim biçimini devam ettirmemek için sık sık kamuoyunun gündeminde bu olayların takipçisi olacağımızı bilmelisin.

‘MÜFTÜ, OLMASI GEREKEN BABACAN BİR KURUM AMİRİ DEĞİL, BİR MÜFTÜYE HİÇ YAKIŞMAYAN DEREBEYİ EDASI İLE GERGİNLİKTEN ZEVK ALAN, HUZUR KAÇIRAN BİRİSİDİR’

Bu basın açıklamasının kısaca özeti, Torbalı İlçe Müftüsü Semih Keskin, olması gereken babacan bir kurum amiri değil, bir müftüye hiç yakışmayan derebeyi edası ile gerginlikten zevk alan, huzur kaçıran birisidir. Torbalı’daki kurum amirleri içinde Nüfus Müdürünün, Mal müdürünün, tapu Müdürünün, Yazı İşleri Müdürünün, Milli Eğitim Müdürünün, hatta Emniyet Müdürünün ve Kaymakamın odasında bile tuvalet, banyo, lavabo yok iken; bu harcamaların kaynağı camiden toplanan din-i ve hayri hizmetlerde kullanılmak üzere diye toplanan paralar mı? Yoksa İhlas ve samimiyet için Kuran öğreten Kuran Kursu öğreticisi kıymetli bayan kardeşlerimizin çalıştıkları Kuran Kurslarının eksiklerini gidermek amacıyla yapmış oldukları kermeslerden elde edilen gelirlerle mi? Yada İmam-Hatip ve Müezzin arkadaşlara toplattırdığınız kurban derisi gelirleri ile mi? Ne ile olursa olsun. Denizin kenarında bile olsanız bu din size suyu israf etmemeyi emrederken siz neden bu paraları hoyratça israf ettiniz.?

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.