SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Diş fırçalama hakkında çok önemli iki tavsiyede bulundu

Bu haber 04 Şubat 2023 - 1:28 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde görevli Diş Hekimi Mehmet Yolun, bilinmesi gereken iki önemli uyarıda bulundu.

HER sabah yapılan kahvaltının yarım saat öncesinde veya sonrasında diş fırçalamanın bir farkı olmadığını söyleyen Dt. Yolun, ayrıca asitli yiyecek – içecekler tüketildikten veya meyve yedikten hemen sonra dişlerin fırçalanmaması gerektiğini ifade etti. Yolun, bu tür asitli yiyecekleri tükettikten 1,5 – 2 saat sonra diş fırçalaması yapılması gerektiğinin altını çizdi.

‘KAHVALTI ÖNCESİ VEYA SONRASI FARK ETMEZ!’

KAHVALTI yapmadan önce veya sonra diş fırçalamanın farkı olmaması konusunda görüş bildiren Tınaztepe’li Diş Hekimi, “Yapılan araştırmalara göre, kahvaltıdan önce ya da sonra yapılan diş fırçalamanın pek bir farkı olmadığını saptamıştır” diye açıklamalarda bulundu.

‘DİŞ YAPISININ, TEKRAR KENDİNİ TAMİR ETMESİ YAKLAŞIK 1,5 – 2 SAAT SÜRER’

ASİTLİ yiyecekler yedikten hemen sonrasında diş fırçalanmaması gerektiğinin altını çizen Dt. Yolun, “Asitli yiyecek ya da içecekler tüketilirken, özellikle günlük hayatta sık sık yediğimiz meyvelerden sonra dişleri hemen fırçalamamalıyız. Sebebine gelecek olursak; demineralizasyon olan diş yapısının, tekrar kendini tamir etmesi yani remineralizasyon aşamasına geçmesi yaklaşık 1,5 – 2 saat sürer. Bu yüzden, en az bu kadar süre geçtikten sonra fırçalama işlemi daha doğru olacaktır. Ayrıca bu duruma sabır gösteremeyen hastalar içinse yeme içmeden öncede dişlerini fırçalayabilirler” diyerek uyarılarda bulundu.

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi’nde görevli 7 yıllık hekim olan Dt. Mehmet Yolun, diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, implant, cerrahi işlemler, protez kaplama gibi birçok işlem de başarıyla uygulanıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.