SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Direklere önlem alınmıyor

Bu haber 24 Nisan 2023 - 10:06 'de eklendi.

Torbalı’da yolun ortasında kalan direkler, ağaçlar trafik kazalarına davetiye çıkartıyor. Araç sürücülerini ve yoldan geçenleri tedirgin eden direklerle ilgili çözüm bekleniyor

İLÇEDEKİ eski alt yapı sistemleri mevcut ihtiyaçları karşılayamadıklarından dolayı belirli periyotlarla yenileniyor ya da tamir işlemi yapılıyor. Nüfusunda her yıl gerçekleşen artış ile büyümeye devam eden Torbalı’da elektrik ve telefon direkleri de toprak altına alınarak olası kesintilerin önüne geçiliyor. Yenileme işlemlerinin devam etmesine karşın bazı mahallelerde sıkıntıların bir türlü önüne geçilemiyor. Torbalı Mahallesinde zaman zaman devrilen direkler dışında yapılan yolların ortasında kalan direk ve ağaçlar kazalara neden olmaya başladı.

TORBALI’DA yeni binaların sitelerin yapılmasıyla birlikte yaşam alanları oluşturuluyor. Yeni yapıların tamamlanması ile mahallelerde çevre düzenlemelerine gidiliyor. Çevre düzenlemeleri kapsamında park, oyun alanları gibi farklı sosyal aktivelerde kullanılabilecek yerler inşa ediliyor. Ayrıca ulaşım sorununun yaşanmaması amacıyla ara yollar, kavşaklar yapılarak trafik sorununda önüne geçiliyor. Yapılan çevre ve yol düzenlemeleri son yıllarda farklı bir sorunu tetikledi. Tamamlanan çalışmaların ardından mahallenin dört farklı noktasında telefon ve elektrik direkleri ile bir ağaç yolun ortasında kaldı.

İLÇEDE yol yapımı sırasında ortada kalan ağaçlar trafikte tehlikeye davetiye çıkartmadığı durumlarda önlemler alınarak korunuyor. Cumhuriyet Mahallesinin en işlek sokağında da yer alan direkler de trafik kazalarının yaşanmasına yol açıyor. Mahalle sınırları içerisindeki 3501 sokakta Çarşamba günü kurulan pazar için dikilen direkler kaldırım ve yol üzerine sıralanmış durumda. Yolun ortasında kalan direkleri geç fark eden araç sürücüler nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana gelirken kaldırımdaki direkler de düşme tehlikesiyle vatandaşları tedirgin ediyor. Çevrede yaşayan mahalle sakinlerini duruma tepkili olduğu, yolun ortasında kalan direkler ve ağaç bir an önce çözüm bulunmasını istedikleri öğrenildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.