SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dikkat! Tebligat yalanı ile dolandırılmayın!

Bu haber 04 Ekim 2022 - 3:08 'de eklendi.

Farklı bir düzmece tasarlayan dolandırıcılar, ‘Tebligatınız var’ yöntemiyle her gün yüzlerce Torbalılıyı arayıp tuzağa düşürmeye çalışıyor. Torbalı İlçe Emniyet yetkilileri kesinlikle adres veya hesap numarası verilmemesini istiyor.

GEÇMİŞTE, ‘Savcılıktan arıyoruz. Terör örgütleri ile irtibatınız saptandı. Hesabınızdaki parayı şuraya getirin, teröristleri yakalayalım’ yöntemiyle Urla ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çok can yakan dolandırıcılar, Torbalı’ya da dadandı. Bu kez farklı bir düzmece tasarlayan dolandırıcılar, ‘Tebligatınız var’ yöntemiyle her gün yüzlerce Torbalılıyı arayıp tuzağa düşürmeye çalışıyor.

DOLANDIRICILARIN yeni yönteminde, sabit ya da cep telefonlarını arayan şahıslar, ‘Tebligatınız var. Kapınızı çaldık, açılmadı. Adresi tekrar alabilir miyiz?’ sorusunu yöneltiyor. Böylelikle ilk etapta sizin oturduğunuz evin ya da işyerinizin adresine ulaşıyorlar.

DOLANDIRICILIK yönteminin ikinci etabında ise ‘Kurbanların’ takibi var. Sizi bir süre takip edip, yeni kandırma yöntemleri geliştiren dolandırıcılar, daha sonra üçüncü hamlelerini gerçekleştiriyor. Emniyet yetkilileri, bu tür olaylara neden olmamak için en güvenli yolun, tanınmayan numaralardan gelen telefonlara yanıt verilmemesi ya da karşı tarafın ‘Tebligat’ kelimesini dile getirmesinden sonra telefonun kapatılması önerisinde bulundu.

GÜVENLİK güçleri, bu tür resmi yazışmalarda telefon ile arayıp bilgi verme işleminin kesinlikle olmadığını dile getirirken, bu durumların da emniyet güçlerine hemen bildirilmesini istedi. Son zamanlarda bir hayli artış gösteren bu tür olaylar hakkında sosyal medya hesaplarından arkadaş ve dostlara yapılacak uyarıların da önemli olduğunun altı çizildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.