SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dikkat! Salgın hastalık cirit atıyor

Bu haber 11 Ekim 2023 - 8:07 'de eklendi.

Torbalı’da mevsim geçişi ile birlikte grip salgını ve soğuk algınlığı vakalarında artış meydana geldi. Vatandaşların ateş, burun akıntısı, halsizlik, burun akıntısı, boğazda tahriş, baş ağrısı gibi şikayetlerle acil servislere akın etmesi sonrası, yoğunluklar arttı…

SONBAHARIN yaklaşması ile yaşanan hava değişikliği, vatandaşların sağlığını olumsuz etkiledi. Hava değişimi ile başlayan soğuk algınlığı ve grip vakaları sonrası Torbalı halkı soluğu hastanelerin acil servislerinde aldı. Ateş, burun akıntısı, halsizlik, boğazda tahriş ve yanma, baş ağrısı gibi şikayetlerle acil servilere başvuran vatandaşlar, acil servislerde yoğunlukların artmasına neden oldu.

YEŞİL ALAN YOĞUN!

HASTANE acillerinde yeşil, sarı ve kırmızı alanlardan oluşan ve hastaların aciliyet durumunu simgeleyen alanlardan yeşil bölümde hastaların yoğunluğu göze çarpıyor. Özellikle yüksek ateş ve halsizlik şikayeti ile yapılan başvurulardaki artışlar, sağlık çalışanlarının da yükünü artmasına neden oluyor.

SAĞLIK HİZMETİ AKSIYOR

YEŞİL alanda yoğunlaşan hastalar nedeniyle sarı ve kırmızı alandaki daha ciddi durumdaki hastalara verilen hizmette de aksamalar yaşanıyor. Acil servislerdeki yoğunlukların son bulması için ise vatandaşların birinci basamak sağlık hizmeti sunan Aile Sağlığı Merkezlerine yönelimi önemli.

HER YILA YNI MANZARA

ÖZELLİKLE mevsim geçişlerinde artan soğuk algınlığı vakaları ve grip salgını nedeniyle her yıl aynı manzaranın yaşandığını kaydeden uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirilmesi önerisinde bulunuyor. Uzmanlar, vatandaşların birinci basamak sağlık hizmeti sunan Aile Hekimliklerine başvuru yaparak alacakları ilaçlar ve dinlenme ile hastalıklardan kısa süre içerisinde kurtulabileceklerini hatırlattı.

BAKAN KOCA’DAN GRİP AŞISI UYARISI

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, grip salgınlarının etkilerini azaltmak, hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasını 15 Eylül itibarıyla başlattıklarını bildirdi.  Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yılın bu dönemlerinde sık rastlanan grip salgınlarının etkilerini azaltmak, hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasını 15 Eylül itibarıyla başlattıklarını belirterek, “65 yaş üzeri büyüklerle sağlık koşulları açısından risk grubuna girenler, kronik hastalığı olanlar grip aşılarını ücretsiz olabilir. Lütfen ihmal etmeyelim.” ifadelerini kullandı

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.