SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dijitalde 2.0 atağı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “2023 Dijital Türkiye’sinde ‘2.0’ diye adlandırdığımız insan odaklı yapay zekayı esas alan Dijital Türkiye 2.0 sistemine geçeceğiz” dedi.

Bu haber 14 Mart 2021 - 17:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Normal şartlarda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan ‘Dijital Türkiye Versiyon 1.0, 6 ay erken tamamlanarak, kapsamdaki hizmetler Dijital Türkiye’ye entegre edilmiştir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 11. Kalkınma Planı kabul edildi. Oktay, görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Oktay, “2013’te 1.6 milyar dolar olan savunma sanayi ihracatımız 2018’de 2.2 milyar dolara yükselmiştir. Plan dönemi sonunda ihracatın 10 milyar dolara çıkartılması hedeflenmektedir” dedi.

‘İnsan odaklı yapay zeka’

“Dijital Türkiye” projesi kapsamında atılan adımlara da değinen Oktay, şöyle konuştu: “Önceki adıyla ‘e-devlet’, şimdiki ismiyle ‘Dijital Türkiye’ ile ilgili olarak da birkaç hususu belirtmek istiyorum. Bugün burada müjdelemek isterim ki, normal şartlarda yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan ‘Dijital Türkiye Versiyon 1.0, 6 ay erken tamamlanarak kapsamdaki hizmetler Dijital Türkiye’ye entegre edilmiştir. Hizmet başına düşen ortalama evrak sayısı Dijital Türkiye Versiyon 1.0’ın tamamlanması ile birlikte ortalama 3.81 oranından 0.35’e düşürülmüştür. Cumhuriyetimizin 100. yılına giden süreçte yıllar itibarıyla 2019’da 1.1’i tamamlayacağız. 2023 Dijital Türkiye’sinde büyük verinin kullanılmasıyla ‘2.0’ diye adlandırdığımız insan odaklı yapay zekayı esas alan Dijital Türkiye 2.0 sistemine geçeceğiz.”

‘Yatırım hızlanacak’

Oktay, 2019 – 2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planı kapsamında, küresel sermayenin Türkiye’ye nasıl çekileceğini de açıkladı. 24 milyar dolarlık doğrudan yabancı sermaye girişi ve uluslararası yatırımların daha fazla çekilebilmesi için proje bazlı teşvik sisteminde stratejik ürün, yüksek teknoloji ve ihracata yönelik yeni yatırımlara öncelik verileceğini söyleyen Oktay, yatırım ofisi bünyesinde ilgili kurumların izin, onay süreçlerine ilişkin bilgi girişi yapacağı yatırım süreçlerini hızlandıran Merkezi Yatırım Bilgi Sistemi kurulacağı bilgisini verdi.

‘Sanayileşme İcra Kurulu oluşturulacak’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, plan dönemi sonunda imalat sanayi ihracatını 158,8 milyar dolardan 210 milyar dolara çıkarmayı, yüksek teknolojili sektörlerin ihracat içerisindeki payını yüzde 3,5’ten yüzde 5,5’e, orta-yüksek teknolojili sektörlerin ihracat içerisindeki payını ise yüzde 36,4’ten yüzde 44,2’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Oktay, “Yerli üretimin ve teknolojik kabiliyetlerin geliştirilmesi amacıyla bağlayıcı ve yönlendirici karar almak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Sanayileşme İcra Kurulu oluşturulacak” diye konuştu. 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN