SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Devlet Hastanesi’nde Dünya Diyabet Günü kutlandı

Bu haber 17 Kasım 2023 - 7:50 'de eklendi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Torbalı Devlet Hastanesi girişinde düzenlenen etkinlikte hastaların kan şekerleri ölçüldü ve hastalara bilgilendirmeler yapıldı.

ŞEKER hastalığı olarak da bilinen ‘diyabet’; diyet, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve ilaç tedavisi ile kontrol altına alınabilen bir hastalık… Diyabet ile mücadele etmek amacıyla her sene ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ olarak kutlanıyor. Torbalı Devlet hastanesi’nde de diyabet ve diyabetin önlenmesine yönelik farkındalık oluşturma amacıyla Başhekim Dr. Miraç Çavdar ve hastane yönetiminin katılımıyla etkinlik düzenlendi. Hastane ana girişinde açılan stantta hasta ve hasta yakınlarına bilgiler verildi ve broşür dağıtıldı. Etkinlikte hastaların kan şekeri ve bel çevresi ölçümleri de yapıldı.

KONUYLA ilgili açıklamada bulunan Başhekim Dr. Miraç Çavdar, şu ifadelerde bulundu; “14 Kasım Dünya Diyabet Günü, insülinin keşfinde en önemli rolü oynayan Fredrick Banting’in doğum gününe atfen kutlanmaktadır. Diyabet tüm yaş gruplarını etkileyen toplumsal bir sağlık problemidir. Diyabetli bireyler, hastalıkla yaşamak ve olası komplikasyonlardan kaçınmak için sürekli tedavi ve bakıma ihtiyaç duyarlar. Fakat birçok diyabet hastası uygun zamanda uygun tedavi ve bakıma ulaşamamaktadır. Bazı bireyler ise diyabet olduğunun farkında olamamaktadır” dedi.

GÜN boyunca hasta ve hasta yakınlarının kan şekerlerinin ölçülmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile etkinlik son buldu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.