SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dev marka, komşu ilçedeki fabrikasını kapatıyor

Bu haber 30 Eylül 2023 - 15:10 'de eklendi.

Oluklu mukavva kutusu üretcs Mond, Torbalı’nın komşu ilçesi olan Kemalpaşa’daki fabrikasının faaliyetlerini durdurma ve 76 çalışanın işine son verme kararı aldı. Şirket, Tre ve Bursa’daki fabrikalarının yüksek kalite standartlarını karşıladığını belirtti.

MONDİ (#MNDTR), 24 Temmuz 2023 tarihli özel durum açıklamasında, İzmir Kemalpaşa Fabrikası’nın faaliyetlerinin durdurulmasına ve başka işyerlerinde görevlendirilmesi mümkün olmayan 76 çalışanın iş akitlerine son verilmesine karar verildiğini duyurmuştu. Şirket, 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle İzmir Kemalpaşa Fabrikası’nın faaliyetlerini durdurduğunu ve 31 Ekim 2023 tarihi itibariyle iş akdine son verilecek çalışanlara ödenecek kıdem ve ihbar tazminatı toplamının 25.434.426 TL olacağını bildirdi. Mondi, çalışanlarla yapılan görüşmeler sonucunda 24 çalışanın ise Tire ve Bursa’daki fabrikalarında görev almalarına karar verildiğini de açıkladı.

ŞİRKET, İzmir Kemalpaşa Fabrikası’na daha önce yapılması planlanan ve kamuya duyurulan yatırımların gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, fabrikada bulunan bir kısım makine ve teçhizat ile gayrimenkulün satışının değerlendirildiğini, satış halinde durumun ayrı bir özel durum açıklaması ile duyurulacağını belirtti.

MONDİ, İzmir Kemalpaşa Fabrikası’nın kapanışının şirketin toplam satışları üzerinde önemli bir etkisi bulunmadığını, tesiste güncelliğini yitirmiş makine parkurları bulunduğunu, Tire ve Bursa’daki fabrikalarının ise müşterilerin beklediği yüksek kalitede hizmeti sağladığını kaydetti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.