SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Derede hastalık tehlikesi

Bu haber 30 Mayıs 2022 - 2:11 'de eklendi.

Tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin tam ortasında olan deredeki kirlilik çevrede yaşayanları tedirgin ediyor.

TORBALI’DA çevre sorunu her gün geçen gün giderek büyüyor. İlçenin yer altı suları ve toprağının kirlendiği geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalarla tescillendi. Arıtma sistemi olmayan ya da sistemi çalıştırılmayan üstelik çok su tüketen sanayi tesisleri; tarımda hatalı gübre ve hatalı su kullanımları nedeniyle Küçük Menderes başta olmak üzere birçok akarsu hızla kirleniyor.

BU atik sular yer altı sularına karışarak geleceği de tehdit ediyor Bölgedeki kuyu ve artezyenlerden yapılan sulamalar tarım alanlarında toprak zehirlenmelerine de yol açıyor. Bir dönem tarım arazilerinin sulamasında kullanılarak balık tutulan ilçedeki akarsularda kanalizasyon ve sanayi atıkları nedeniyle yanında durulamayacak hale geldi.

TARIM arazileri ve fabrikaların arasından akarak denize dökülen akarsuların dışında son yıllarda ilçe merkezindeki dere yataklarından da şikayetler gelmeye başladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.