SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Depremzedeler dışında kimseye kiralık daire verilmesin’ önerisi

Bu haber 11 Şubat 2023 - 2:24 'de eklendi.

10 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremi nedeniyle binlerce vatandaş evsiz kaldı. Torbalılı emlakçılar da birlik olarak kiralık dairelerin verilmesinin askıya alınması gerektiği konusunda hemfikir oldular. Öncelik ise Torbalı’ya gelebilecek ve ev kiralamak isteyebilecek depremzede ailelere verildi.

TORBALI’DA zaten kiralık daire bulmak çok zor iken, deprem nedeniyle bu sıkıntının had safhaya çıktığı açıklandı. TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, ev sahiplerinin önceliğinin depremzedeler olması gerektiğini ifade ederek, normal kiralamaların bu süre zarfından beklemeye alınması gerektiğini belirtti.
‘DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN VATANDAŞLARIMIZA KUCAK AÇMAMIZ GEREKİR’
BAŞKAN Filiz, “Torbalımızda zaten kiralık daire bulmakta zorlanıyoruz. Bunu yanı sıra şimdi de büyük yıkıma neden olan ve binlerce ailenin evsiz kaldığı üzücü bir deprem yaşandı. Biz de Torbalılı emlakçılar olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Depremzedelere kucak açmalıyız. Normal kiralamalar, bu süre zarfında beklemeye alınması gerekiyor. Bu konuyla ilgili TOREMDER’e bağlı 600’e yakın emlak firmasına konu hakkında bilgilendirme yaptık ve önceliğin depremzedeler olması gerektiğini ifade ettik. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza kucak açmamız gerekir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
‘DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA HZIRIZ’
AYRICA TOREMDER tüm depremzedelere barınma, gıda, giyim gibi ihtiyaçlarını karşılanması için başkan ve başkan yardımcılarına ulaşmalarının yeterli olduğunu ifade eden Başkan Serkan Filiz, en hızlı şekilde ihtiyaçların karşılanacağının altını çizdi. İrtibat: Başkan Serkan Filiz 0 532 767 49 29 – Başkan Yardımcısı Mustafa Toprak 0 532 136 17 21 – Ayrancılar Bölgesi Başkan Yardımcısı Fatma Fidanboy 0 538 457 32 35

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.