SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Depremden koruyan sismik izolatörler, Torbalı’da üretiliyor

Bu haber 21 Şubat 2023 - 10:40 'de eklendi.

Son olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıcı etkileri bertaraf etmesiyle gündeme gelen sismik izolatörler Torbalı’da üretiliyor

SON olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıcı etkileri bertaraf etmesiyle gündeme gelen sismik izolatörler, şu sıra en çok merak edilenlerden. Özellikle hasar bile almayan bölgedeki hastanelerde kullanılan sismik izolatörleri Türkiye’de üreten çok az nokta bulunuyor.

BUNLARDAN biri de Torbalı’da. Almanya merkezli Maurer Sahne markası,Torbalı’da yer alan fabrikasında sismik izolatör üretiyor.

FABRİKANIN resmi sitesinde sismik izolatörle ilgili ise şu bilgilere yer veriliyor: Sismik koruma açısından en etkili yaklaşım; izolasyon ve enerji dağıtımı kavramları ile ısının enerjiye dönüşümü ve sismik etkilerin azaltılması kavramlarının birleştirilmesidir.

MAURER İzolatörleri, yapıların zeminden etkin şekilde izole edilmesini sağlar ve bu sayede ciddi sismik etkilerden kaynaklanan yapısal hasarların önüne geçer.

TASARIMLARI sayesinde Maurer İzolatörleri, dört temel gereksinimi en iyi şekilde karşılayabilirler: dikey yüklerin aktarılması, yatay yer değiştirme özelliği, yatay yeniden merkezleme ve etkin enerji dağıtımı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.