SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Deprem az katlı ve müstakil evlere talebi artırdı

Bu haber 24 Kasım 2020 - 8:52 'de eklendi.

İzmir’de meydana gelen deprem sonrası az katlı ve müstakil binalara talep artarken, satın alım ve kiralamalarda özellikle 6-7 yaş ve altı konutlar tercih edilmeye başlandı. Konu ile ilgili İbrahim Akpınar Emlak ve Gayrimenkul yetkilisi Muharrem Kızıltoprak, açıklamalarda bulundu.

İzmir’de meydana gelen deprem sonrası, Torbalı’daki konut talebi de değişti. Torbalı’da da oldukça şiddetli bir şekilde hissedilen ve birçok binada çatlaklara sebep olan deprem sonrası az katlı ve müstakil binalara talep arttı. Konut satın alımlarında ve kiralamalarda özellikle 6-7 yaş ve altı konutlar tercih edilmeye başlandı. İbrahim Akpınar Emlak ve Gayrimenkul yetkilisi Muharrem Kızıltoprak yaptığı açıklamada, “İzmir’de meydana gelen depremin ardından, eski binalarda yaşayanlar başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın düşük katlı, müstakil ve yaşı düşük binalara ilgi gösterdiğini bildirdi.

“VATANDAŞ ÖNCE KONUTUN YAŞINI SORUYOR”

Konut alan vatandaşların öncelikle konutun yaşını sorduğunu belirten Kızıltoprak, “Son yaşadığımız depremden önce vatandaşlar konut alırken bu konuyla ilgili çok soru sormazlardı ancak artık konut alıcıların ilk sorularından biri ‘Bu konut 1999 depreminden önce mi sonra mı yapıldı?’ şeklinde.” Dedi. Kızıltoprak, 1999 yılı ve öncesinde yapılan binalarda oturanların ciddi şekilde yeni arayışa girdiğini ve mevcut konumlarından çıkmak istediğini kaydederek, “Satım alımlarda veya kiralamada vatandaşlar en çok 7 yaş ve altındaki binaları tercih ediyorlar.” diye konuştu. Özellikle deprem konusunda yüksek risk içeren ilçelerde düşük katlı ve 6-7 yaşın altındaki binalara ilginin yüksek olduğunu dile getiren Kızıltoprak, “Ancak bu ilgi fiyatlara yansımadı. Henüz konut fiyatlarında belirgin artış görmedik. Sadece son döneme kadar fiyat konusunda duyduğumuz eleştirileri artık daha az duyar olduk.” ifadelerini kullandı.

“KİRALIK KONUT PİYASASI DA HAREKETLENDİ”

Deprem sonrası hareketliliğin bir nebze de olsun arttığını dile getiren Kızıltoprak, “Özellikle bina yaşı yüksek olan veya oturduğu konuttan sağlamlık açısından emin olamayan kimseler yeni bir eve taşınmak istiyor. Düşük katlı ve yaşı genç binalara talep arttı ancak bu henüz ilgi düzeyinde. İlerleyen günlerde bunun alım açısından eyleme dönüşeceği kanaatindeyiz.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI OFİSİMİZE BEKLİYORUZ”

Oturduğu evi değiştirmek isteyen yada yeni konut almak isteyen vatandaşlara birçok seçenek sunduklarını belirten İbrahim Akpınar Emlak ve Gayrimenkul yetkilisi Muharrem Kızıltoprak, “Vatandaşlarımızın her türlü talebine uygun konut seçeneklerimiz mevcut. Tüm vatandaşlarımızı uygun fiyatlı konut seçeneklerimizi görmeye, Torbalı İZBAN istasyonu karşısında bulunan ofisimize davet ediyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.