SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dentapolis uzmanlarından uyarı: Çocuklarınıza örnek olun!

Bu haber 18 Kasım 2017 - 9:23 'de eklendi.

Dentapolis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi uzmanları, sağlıklı bir yaşam için en öncelikli konuların başında yer alan diş sağlığı, diş bakım ve fırçalamanın dişin çıktığı andan itibaren yapılarak bir alışkanlık haline getirilmesini önerdi. Çocuk Diş Doktoru Tutku Deniz Bora, diş fırçalama alışkanlığı edinen çocukların hayatlarının geri kalanında da diş sağlıklarına dikkat ettiğini söyledi.

SÜT dişlerinin genel olarak 6 aydan sonra alt ön bölgeden başlayarak çıktığını ve 3 yaşına kadar bu sürecin devam ettiğini belirten Dentapolis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Çocuk Diş Doktoru Tutku Deniz Bora, bebeklerde diş temizleme işleminin ilk ağızda görüldüğü andan itibaren başlanılması gerektiğini söyledi. Çocuklarda arka dişlerin çıkmasından itibaren diş fırçası kullanımına başlanılabileceğini kaydeden Ertuğrul Mahallesi Hamam Sokağı’nda hizmet veren Dentapolis Doktoru Bora, “Çocuklarda diş fırçalama aktivitesi her ne kadar ilk başlarda sevilmese de zamanla onun da seveceği bir aktivite olacaktır. Eylemin daha eğlenceli ve örnek alınır bir şekilde olması için ebeynlerin de dişlerini fırçalaması hatta bu işlemi çocukları ile eğlenceye dönüştürmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

‘KONUŞARAK DEĞİL YAPARAK ÖRNEK OLUN’

DİŞ bakımı ve fırçalaması işlemine çocuklardan daha çok anne-babanın dikkat etmesi gerektiğini ve büyüklerine örnek alan küçüklerin gördüklerini uygulayacağını belirten Pedodontist/Çocuk Diş Hekimi Tutku Deniz Bora, “Çocukların yapıları gereği büyüklerini taklit eder. Bunun en iyi olarak makyaj yaparken ve tıraş olurken görürsünüz. Bundan yola çıkarak diş fırçalamayı onların gözü önünde hatta birlikte yapmalısınız. Bunun için illa banyoda fırçalamanız gerekmez. Fırçayla evin içerisinde de dolaşabilirsiniz, çocuk sizi diş fırçalarken görmelidir. Hem alışkanlığı kazanırken sizi örnek alması hem de fırçalarken sizin hareketlerinizi taklit etmesi ve öğrenmesi nedeniyle fırça tutabilecek yaşa gelir gelmez çocuğunuzla birlikte fırçalama denemelerine başlayınız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.