SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Denizli depremi sonrası Sözbilir’den 6,5’luk uyarı!

Bu haber 09 Mart 2026 - 23:05 'de eklendi.

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerin yanı sıra Torbalı’da da hissedildi. Gece saatlerinde yaşanan deprem kısa süreli paniğe neden olurken, şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmedi.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre deprem, Buldan ilçesinin kuzeyinde yaklaşık 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Sarsıntı Ege Bölgesi’nin birçok noktasında hissedildi.

UZMANLARDAN ARTÇI DEPREM UYARISI

DOKUZ Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin Pamukkale Fay Zonu üzerinde meydana geldiğini belirtti. Sözbilir, söz konusu fay zonunun birbirine paralel kısa fay parçalarından oluştuğunu ifade ederek, bu nedenle büyüklüğü 4’e kadar ulaşabilecek artçı depremlerin yaşanabileceğini söyledi.

PAMUKKALE Fay Zonu’nun yaklaşık 50 kilometre uzunluğunda diri bir fay olduğunu belirten Sözbilir, fay segmentlerinin uzunluklarının 7 ile 12 kilometre arasında değiştiğini ve bu yapının 6 ile 6.5 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

SÖZBİLİR, mevcut durumda halkın panik yapmasını gerektirecek bir durum olmadığını ancak bölgede artçı sarsıntıların bir süre devam edebileceğini ifade etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.