SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Deneyimli turizmciden ‘kaçak tur düzenleyenlere itibar etmeyin’ uyarısı!

Bu haber 21 Ağustos 2022 - 1:05 'de eklendi.

Torbalı’da hizmet veren Şirinler Turizm firmasının sahibi Tamer Özev, denetimsiz, lisanssız, ehliyetsiz, yasaya uygun olmayan turlara tepki gösterdi.

5,5 YILDIR ilçede faaliyet gösteren Şirinler Turizmin sahibi Tamer Özev, “1990 yılından bu yana sektördeyim. İşin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Şirinler Turizm’i kurduğumuzda tüm belgelerimizi eksiksiz tamamlayıp işe başladık. Ancak şimdilerde önüne gelen bu işi yapıyor. Son günlerde duyuyoruz ki, Sağda solda grup toplayıp tur düzenleyen kişiler var. Bu şahıslara itibar etmeyin. Bunlar hakkında şikâyetlerimizi yapacağız. Torbalı’da resmi tur düzenleyen sadece biziz, gerisi kaçaktır” diye konuştu. Özev, ayrıca 11666 seri numaralı seyahat acentesi olduklarını sözlerine ekledi.

‘TUR YAPMA YETKİSİNİ SADECE VE SADECE SEYAHAT ACENTELERİNDEDİR’

KAÇAK organize edilen turların önüne geçebilmek için mücadele edilmesi gerektiğini belirten Özev, “Konu ile ilgili tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bunlar denetimsiz, lisanssız, ehliyetsiz, yasaya uygun olmayan, kaçak olarak organize edilen turlar. 1618 Sayılı Kanun tur yapma yetkisini sadece ve sadece seyahat acentelerine veriyor.

‘KAÇAK TURLARA KARŞI UYARAN KAMU SPOTLARI VE REKLAMLAR İLE UYARMASI GEREKİR’

NASIL kaçak işletme açılamıyor, kaçak eğitim verilemiyor ise kaçak tur da yapılamamalı. Maalesef yapılıyor ve tek sorumlusu görevini yapmayan kurumlar. Kamu spotlarına benzer, bakanlığımızın, yerel idarelerin ivedilikle tüketiciyi kaçak turlara karşı uyaran kamu spotları ve reklamlar ile uyarması gerekir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.