SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dem Pilates, hamile bayanların en büyük yardımcısı oldu

Bu haber 19 Eylül 2023 - 23:59 'de eklendi.

Muratbey Mahallesi’nin ilk ve tek pilates salonu olan Dem Pilates’te verilen hamilelik ve sonrası pialtes uygulamaları hamile bayanların hayatını kolaylaştırıyor. Pilates Eğitmeni Merve Demirkol, hamile pilatesinin nasıl yapılması gerektiğini anlatarak, faydalarını açıkladı.

PİLATESİ; vücudun esneklik ve rahatlığını sağlayan kontrollü pozisyonların bütününü oluşturan bir egzersiz türü olarak tanımlayan Demirkol, “Buna; derin nefes alma ve rahatlama egzersizleri ile vücudu fazla yormadan, rahatça yapılacak bir spor da diyebiliriz” dedi. Vücuda iyi bir duruş, denge ve güç kazandırmak için karın, pelvik taban ve sırt kaslarına odaklanan bu rahatlatıcı egzersizlerin, hamilelik döneminde de önerildiğini belirten Pilates Eğitmeni Merve Demirkol, “Fakat burada en önemli nokta hareketlerin vücudu zorlamayacak şekilde, odak noktanın, sırt ve pelvik bölgesinde olmasına dikkat etmek olmalıdır” diye konuştu.

‘DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIYOR’

HAMİLELİKTE pilatesin faydaları hakkında da konuşan Merve Demirkol, bunları şöyle sıraladı: “Hamile pilatesi ile, gebelik döneminde ya da doğumdan sonra bazı sorunlara neden olabilecek bölgeler olan; karın, sırt ve pelvik taban kaslarını güçlendirilir. Egzersizler, vücudu büyüyen bebeğin ağırlığından kaynaklanan sorunlarla başa çıkacak şekilde güçlendirmeye odaklanır. Yapılan egzersizler sırt ve pelvis bölgesini stabilize eden karın kaslarını kullanarak sırt ağrılarını azaltmayı sağlar. Bebek büyüdükçe aşağı doğru hareket eder.

Bu onun yavaş, yavaş doğuma hazırlanma şeklidir. Pelvik taban pilates sayesinde güçlenir ve güçlü pelvik kasları, doğum esnasında bebeği dışarı kuvvetlice itmeye yardımcı olur. Sürekli uygulayacağınız nefes egzersizleri sayesinde, doğum esnasında kontrollü nefes alma ve gevşeme faaliyetlerini daha bilinçli uygulama imkanına sahip olursunuz. Ayrıca kontrollü kilo alma ve doğumdan sonra kolayca fit bir vücuda kavuşma sürecinde harika bir yardımcıdır.”

MURATBEY Mahallesi’nin ilk ve tek pilates salonu olan Dem Pilates’te; reformer, hamilelik ve sonrası pilates, mat pilates, omurga rahatsızlıkları (bel fıtığı, boyun fıtığı ve düzleşmesi, skolyoz, osteoporoz) gibi hastalıklara da iyi gelecek seanslar veriliyor. Muratbey Mahallesi 3609 Sokak No.4/A Torbalı adresinde bulunan Dem Pilates’e 0 507 153 59 99 numaralı telefondan ulaşmak mümkün olacak.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.