SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Daha uzun süre dayanabilen akü şarj cihazlarına büyük talep var

Bu haber 25 Ekim 2022 - 2:13 'de eklendi.

Zeytin silkme sezonunun hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Şu sıralar, Torbalı’da en fazla yoğunluğu hiç şüphesiz silkme manikası tamiri yapan Gökhan Emeksiz’in sahibi olduğu mekan görüyor. Emeksiz, bu makinelerin satışının yanı sıra tamir, bakım ve onarımını itinayla gerçekleştiriyor. Deneyimli elektronikçi, ayrıca zeytin silkme makineleri için kullanılan akü şarj aleti ürettiğini açıkladı.

GÖKHAN Emeksiz, bu akü şarj cihazının 20 watt olduğunu, daha kaliteli ve daha uzun süre dayandığını söyleyerek, “Üretimini yaptığım bu şarj cihazının bir örneği daha piyasada bulunmuyor. Zeytin üreticisi, daha uzun süre iş yapabilecek ve daha fazla verim sağlayabilecek” diye konuştu. Ayrıca, Torbalı’nın tek zeytin silkme makinesi tamiratını yapan Gökhan Emeksiz, şu günlerde işleri bir hayli çok… Tepeköy Mahallesi’ndeki eski hamamın yer aldığı sokakta hizmet veren Gökhan Elektronik, hasat sezonunu yaşayan çiftçilerin kurtarıcısı oluyor.

YÜKSEK VERİM İÇİN TERCİH EDİLİYOR

SON yıllarda ülkemizde, makinalı zeytin hasadına hızlı bir geçiş oldu. Genellikle arazi yapısına ve üretim amacına göre farklı çalışma prensiplerine sahip makinalar satın alınmakta ve kullanılıyor. Farklı teknik özelliklere sahip olan bu tip makinaların çoğu İtalya ve İspanya’dan ithal ediliyor. Genellikle hasat işlemi, dalların, gövdenin sarsılması ya da ufak darbelerle meyvenin düşürülmesi esasına dayanıyor. Sarsarak yapılan hasatta, titreşim değerleri (frekans-genlik) değerleri farklılık gösteriyor ve doğrudan meyve ile temas edilmemekte dalların ya da gövdenin titreştirilmesi ile meyve düşürülüyor. Çırpıcılarda da parmakların şekli, hareket yönü – hızı değişiyor.

TORBALI’DA bu aletlerin tamiratı ise sadece Gökhan Elektronik’te yapılıyor. 202 bin nüfuslu bir ilçede tek olmanın avantajını ve dezavantajını yaşayan deneyimli elektronikçi, “Son yıllarda gittikçe kullanımı artan bu makinelerin tamirini yapmaktayım. Hem verim açısından zeytin silkme makinelerinin kullanımı son yıllarda ülkemizde arttı. Zeytin sezonuna çok kısa bir süre kaldı. Üreticiler, makine ve ekipmanlarını yeni zeytin sezonuna hazırlamak için bana geliyor. Ben de en kısa zamanda bakım ve onarımlarını yapıp teslim ediyorum. Ayrıca bu sene imalatını yaptığım akü şarj cihazlarına da çok fazla talep var” diye konuştu. Gökhan Emeksiz İletişim: 0 536 445 99 17

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.