SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dağtekke’ye kurulan rüzgâr enerji santralinde, elektrik üretimi yapılıyor

Bu haber 30 Kasım 2021 - 1:49 'de eklendi.

Dağtekke Mahallesi’ne yakın olan bir dağın tepesine rüzgar türbinleri kuruldu. Devasa görüntüleriyle kendine hayran bırakan rüzgar gülleri, bölgenin rüzgar enerjisi bakımından yüksek potansiyeli bulunduğu gerekçesiyle yerleştirildiği aktarıldı.

HER alanda büyüyen ve özellikle nüfus anlamında son yılların dikkat çeken ilçesi olan Torbalı, gelişip güzelleşiyor. Özellikle sanayi alanında büyüyen ve tarım alanında kendini kanıtlamış olan Torbalı’da yeni gelişmelerde yaşanıyor. Dağtekke Mahallesi’ne yakın olan bir dağın tepesine rüzgar türbinleri kuruldu.

TORBALI ile Bayındır sınırları arasında olan ve enerji elde edilmesi için dağın tepesinde kurulan devasa yapıdaki türbin, yoldan geçen herkesin dikkatini çekmesini başarıyor

RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN FAYDALARI NELERDİR?

BİR rüzgar türbini, yanında birden fazla türbin yer almaya devam ettikçe daha fazla enerji ve elektrik üretmektedir. Her hangi bir seyahat yaparken büyük arazilerde ve deniz ortalarında türbinlere rastlamak mümkündür. Doğada var olan kuvvetleri ve doğal yollardan gelen enerjiyi, kullanılabilecek enerjiye dönüştürme amacıyla yapılan türbinlerin, elbette hafife alınmayacak kadar çok faydası vardır.

HEM tasarruf edebilmek hem de ekonomik olarak elektrik kullanabilmek adına türbinler inşa edilmektedir. Bunun sonucunda evlerimize kadar gelen ve çok nadir bir şekilde kesilen elektrikleri türbinler borçluyuz diyebiliriz.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.