SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

DAĞTEKKE’NİN ŞİFALI SUYU ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Bu haber 03 Mart 2024 - 11:12 'de eklendi.

Torbalı İlçesi’ne bağlı Dağtekke Mahallesi’nde 1969 yılından beri akan şifalı su, sindirim yolu, böbrek taşları, şeker hastalıkları, kireçlenme, kum, çamur, üre gibi hastalıklara şifa dağıtıyor

İZMİR’E 70 km, Torbalı’ya ise 25 km uzaklıkta bulunan Dağtekke Mahallesi, şifalı su sayesinde yıl boyunca yerli ve yabancı hastalar tarafından ziyaretçi akınına uğrarken doğal güzelliğiyle de bölgenin kır turizminde cazibe merkezi haline dönüşmüş durumda. 1969 yılında keşfedilen suyun metal çürütücü özelliğe sahip olduğun söyleyen Dağtekke Mahalle Muhtarı Halit Bardak, “Şifalı suyumuz, böbrek taşı ve kumuna karşı bir çok hastayı sağlığına kavuşturmuştur. Tıp tarafından da böbrek taşı hastalığa karşı etkisi kanıtlanan şifalı suyumuz sayesinde birçok insan doğal tedaviyle iyileşti. Ameliyatsız, ağrısız böbrek taşları ve kumuna çare olarak denenmesini isteriz” diye konuştu.

“GÜNDE YAKLAŞIK 8 TON SU TEMİN EDİLİYOR”

200 NÜFUSLU Dağtekke Mahallesi’nin en önemli geçim kaynağının zeytincilik olmasının yanı sıra şifalı su çeşmesinin bulunduğu meydandaki üretici pazarında yerli ve yabancı misafirlere doğal ürün satışı da yapıldığını söyleyen Muhtar Bardak, “Mahallemize günde ortalama 50-60 hasta tarafından ziyaret gerçekleştiriliyor. 6-8 ton arası su kullanımı sağlanıyor. Mahallemizdeki şifalı suyu temin edenlerce aylık ortalama 3-4 bin TL civarında bağış sağlanıyor. Toplanan bağışları mahallemizin daha da güzelleşmesi, personel masrafı ve meydan düzenlenmesindeki eksiklikleri gidermek için kullanıyoruz” dedi.

“DOKTORLAR TARAFINDAN DA TAVSİYE EDİLİYOR”

ŞİFALI suyun börek taşı ve idrar yolları iltihabı çeken hastalara alternatif tıp olarak büyük faydalar sağladığına dikkati çeken Muhtar Bardak, “Türkiye’nin hemen hemen her ilinden şifalı sudan doldurmak için gelenlerin yanı sıra yaz aylarında gelen gurbetçilerimizde su doldurup yaşadıkları ülkelere götürüyor. Zaman zaman bana telefon açıp kargo ile su isteyenler bile oluyor ama,bu hizmeti veremiyoruz. Şifalı suyumuz alanında uzmanlaşmış birçok doktor tarafından hastalara tavsiye ediliyor. Özellikle hafta sonu yaklaşık 200 araçla mahallemize şifalı su temini için ziyaret gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu. Şifalı suyu, temiz meydanı, organik ürünlerin satışının yapıldığı standları ve düzgün ulaşım yolları ile Torbalı’nın yüzakı Dağtekke Mahallesi, her gün onlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaretçi akınına uğrarken uzun yıllar boyu daha şifa arayan hastaların umut kaynağı olmaya devam edeceğe benziyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.