SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dağtekke’de şifa sezonu açıldı

Bu haber 28 Mart 2022 - 3:08 'de eklendi.

Ünü İzmir dışına kadar yayılan ve birçok farklı ilçeden şifa bulmak için gelenlerin başında uzun kuyruklar oluşturduğu Dağtekke şifalı suyunda havaların ısınmasıyla hareket de başladı.

KIŞ aylarında hava şartları nedeniyle yaza nazaran daha az yoğunluğun olduğu Dağtekke’ye yine yüzlerce kişi akın etmeye başladı. Araçlarına doldurdukları damacanalarla tonlarca suyun sadece bir kişi tarafından alınmasının önüne geçmek suya 10 damacana limiti getiren dernek, böylelikle daha fazla kişinin suya ulaşmasını sağlıyor. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında her hafta ortalama 2 bin kişiyi ağırlayan mahallede bu yaz hedef en az 50 bin kişinin şifa için köye gelmesi.

DAĞTEKKE Mahallesi havaların ısınmasıyla adeta dolup taşıyor. Bu yaz on binlerce kişiyi ağırlamayı hedefleyen ve Torbalı Belediyesi’nin de kır turizmi hedefleri arasında yer alan Dağtekke Mahallesi’ne havaların ısınmasıyla ziyaretler arttı. Hafta sonu yaklaşık bin kişinin ziyaret ettiği Dağtekke Mahallesi’ndeki esnaf da ilgiden memnun kaldı. Belediye tarafından açılan stantlarda bal, zeytin, kuru incir gibi ürünler satan mahalleliler ayrıca gelen ziyaretçiler için de gözleme stantları da kurmuştu.

SADECE Torbalı’dan değil İzmir’in birçok ilçesi ve çevre illerden gelen vatandaşlar mahalleyi tıka basa dolduruyor. Bu yıl 50 bin kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini ifade eden Muhtar Halit Bardak, “Mahallemiz her geçen zaman daha fazla kişiyi ağırlıyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.