SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dağkızılca’da üretilen Goji Berry bahçesinde inceleme yapıldı

Bu haber 09 Ekim 2021 - 19:40 'de eklendi.

Bayram Ulgaç isimli üretici tarafından Dağkızılca Mahallesi’nde 8,5 dekarlık alana ekimi yapılan Goji Berry hasadına Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş da katıldı

TİBET, Nepal ve Himalaya bölgelerinde yetişen, mutluluk meyvesi olarak bilinen diğer adı kurt üzümü olan Goji Berry, üretimi Torbalı’da da yapılmaya başlandı. Bayram Ulgaç isimli üretici tarafından Dağkızılca Mahallesi’nde 8,5 dekarlık alana ekimi yapılan Goji Berry dalından toplanmaya başladı.

DALLARDAN koparılarak toplanan Goji Berry’nin hasadına Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş da katıldı.  Bin 500 kök fidan ekilerek oluşturulan bahçeye gelerek Goji Berry hakkında bilgi alan İlçe Tarım Müdürü Aktaş’a teknik personelde eşlik etti.

YAŞLANMA karşıtı kozmetik ürünlerinde adına sıkça rastlanan Goji Berry cilt sağlığına faydalarıyla da biliniyor. C vitamini deposu olması ve depresyondan sindirim rahatsızlıklarına kadar pek çok hastalığa iyi gelmesiyle dikkat çekiyor. Goji Berry kullanımı ve tadı oldukça merak ediliyor. Torbalı’da üretimi yapılmaya başlayan parlak kırmızı renkte ve kurutulduğunda üzüm gibi olan Goji Berry’nin tadı üzüm-vişne arası biraz tatlı biraz ekşidir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.