SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Dağkızılca fayı ve 1928 Torbalı depremi konuşulacak

Bu haber 02 Mart 2023 - 23:02 'de eklendi.

Torbalı’da deprem konusunda bilgili kişiler tarafından 928 Torbalı Depremi Dağkızılca Fay Hattı Paneli verilecek. Buğun saat 4.30’da Torbalı Ticaret Odası’nda düzenlenecek olan panele katılımın ise yoğun olması bekleniyor.

TORBALI Ticaret Ocası tarafından organize edilen panelde, 1928 yılında ilçede gerçekleşen deprem ve ilçemizden geçen Dağkızılca Fay hattı konu alınacak

JEOLOJİ Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Önalan ve Yerel Tarihçi Dr. Yasin Kayış’ın gerçekleştireceği panelde, Torbalı’nın konut stoku ve yapıların depreme dayanıklılığı konuları da ele alınacak.

KONUYA ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘Alanında uzman isimleri ağırladığımız panelimizde; 1928 yılı Torbalı Depremi’nin tüm detayları, Dağkızılca fay hattının mevcut durumunun deprem üretme kapasitesine etkisi, Torbalı’nın konut stoku ve yapıların depreme dayanıklılığı konularını masaya yatırıyoruz.’

SON olarak yaşadığımız Kahramanmaraş depremi ve devamında endişelenen vatandaşların sesine kulak olan TTO, düzenlediği panel ile akıllardaki soru işaretlerini giderecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.