SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Cübbeli: Bu şarkıları söyleyenler cehennemlik

Bu haber 26 Mayıs 2015 - 10:43 'de eklendi.

Şiirlerinde ve şarkılarında Allah’a isyan eden sanatçılara ve şairlere yüklenen Cübbeli Ahmet Hoca, “Bunları yazan da okuyan da dinleyen de cehennemliktir” dedi.

‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vahdet gazetesindeki bugünkü “Bize şairlik lazım değil” başlıklı yazısında şiirlerinde ve şarkılarında Allah’a isyan edenlere yüklendi. Cübbeli, “kahpe felek”, “adaletin nerede?”, “isyanım tanrıya” ifadeleri geçen şiirleri yazan şairin, bu şiiri besteleyen, okuyan şarkıcının ve bu şarkıyı dinleyenlerin de cehennemlik olduğunu yazdı.

İşte Cübbeli’nin yazısından bir kesit;

Şiirlerinde ve şarkılarında Allah’a isyan eden, kadere, feleğe küfreden kişiler Berat gecesinde de af olmazlar. Allah hiç kimseye zerre kadar zulmetmez. Kişilerin, toplumların başına gelen şeylerin arkasında mutlaka ilahi adalet vardır.

“KİME SÖVÜYORSUN YAHU”

Şiirlerinde ve şarkılarında “Kahpe felek nerede?” diyenler, “Adaletin nerede?” diyenler, “İsyanım tanrıya” diyenler maalesef berat gecesi de af olmazlar. Bu şairlerin şarkılarını söyleyenler, bir de bunları efkârlanıp da dinleyenler, cehennemde bir efkârlanacaksın ki sen, hakiki efkârı orada göreceksin. Sigara da yok ki tüttüresin. Her taraf ateş zaten nerde neyi tüttüreceksin. Efkârlanmış! Ne efkarlanıyorsun?! Allah’a “Kader bu. Kahpe felek” diyor haşa ve kella. Hadis-i şerifte “Al-lah-u Teâla buyuruyor ki: Âdemoğlu feleğe söver, onun felek diye sövdüğü benim” (Buharî, Tefsir 45) buyruluyor. Çünkü felek yaratmadı, melek yaratmadı. Anneni de, karını da alan Allah, malını da batıran Allah. Öyleyse yaratan Allah ise rıza göstermek lazım. Kime sövüyorsun yahu?

“GÂVURU MUSALLAT EDER”

Şiirlerinde, şarkılarında “İlahi adalet yok mu?” diye soruyorlar. İlahi adalet öyle bir var ki… Osmanlı son zamanında bozulmasaydı, bu millet hak etmeseydi, Allah düşmanı musallat eder miydi? 4 mezhep müftüsü Ali Haydar Efendi bile “Bu milleti bu hale getiren hocalarla, şeyhler” der miydi? “Meşihatta 60 tane hocaydık. Hepsi de allame-i cihan. 6 kişi namaz kılardı, gerisi kılmazdı” der miydi? ”

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.