SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çöpten plastik toplayan emekliler!

Bu haber 11 Ekim 2023 - 8:09 'de eklendi.

DİSK emekli Sen Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, emeklilere Kasım ayında tek seferlik olarak verilecek ikramiye kararına tepki gösterdi. Özkaynak, “Birçok emekli sabahın kör karanlığında çöplerden plastik toplayarak satıp geçimini sağlamaya çalışıyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarındaydı. Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesi kararına DİSK’ten tepki geldi. DİSK’e Bağlı Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, emeklilerin yoksulluğa itildiğini vurguladı.

BEN DE EK İŞ YAPIYORUM

ÖZKAYNAK, verilecek olan 5 bin TL ile emeklilerin aklıyla dalga geçildiğini kaydetti. Özkaynak binlerce emeklinin geçinebilmek ek iş yaptığını, kendisinin de ek iş olarak servis şoförlüğü yaptığını belirtti. Özkaynak şunları söyledi: “Emeklileri, sadaka kültürüyle ikna etmeye çalışıyorlar ancak açlık yokluk ve sefalet emeklileri iyiden iyiye perişan etti. Aldıkları aylık geçinmelerine yetmiyor. Emeklileri 2000 öncesi, 2000 yılı sonrası ve 2008 sonrası diye üçe böldüler. Hepsinin ayrı ayrı maaş hesaplamaları var. Emeklileri yine, bağkurlular ve sigortalılar diye yine böldüler. Emeklilerle istedikleri gibi oynuyorlar. Kiminin maaşı yüksek, kiminin düşük… Emeklileri birbirine düşüyorlar. Bu kötü bir taktik. Bütün emeklilerin insanca yaşamaları için almaları gereken ücretin olması gerekir. Verecekleri 5 bin TL’yi de çalışmayan emeklilere verecekler. Emeklilerin yarısı başka işlerde çalışmaya devam ediyor. Kendimden örnek verecek olursam maaşım 7,5 bin TL ev kiram da 7,5 bin TL asgari ücretle servis şöförlüğü yapıyorum. Kimisi inşaatlarda bekçilik yaparken kimileri de çöpten plastik toplayıp satmaya çalışarak geçimini sağlamaya uğraşıyor. Onlarca emekliyi sabahın kör karanlığında görebilirsiniz. Ekonomik krizin yükünü emeklilerden çıkararak onları ölüm sınırına terk ediyorlar”

YILLARCA BU ÜLKEYE HİZMET VERMİŞ EMEKLİLER BU ŞEKİLDE ONURSUZLAŞTIRAMAZLAR

BEKLENETİLERİNİN ikramiye değil zam olduğunu kaydeden Özkaynak, “Tek seferlik ikramiye vererek Mart ayındaki yerel seçimler için yatırım yapmaya çalışıyorlar. Emekliler bunu artık yemiyor. Emekliler meydanda sesini duyurmaya devam edecek. Bizim onurumuzla, gururumuzla dalga geçmesinler. Yıllarca bu ülkeye hizmet vermiş emekliler bu şekilde onursuzlaştıramazlar” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.