SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çok özel çocuklar için, kuruma mini hayvanat bahçesi açtılar

Bu haber 14 Kasım 2023 - 23:41 'de eklendi.

Muratbey Mahallesi’ndeki eğitim üssünde faaliyet gösteren Soğukçeşme Rehabilitasyon Merkezi, Torbalı’da görülmemiş uygulamaya imza attı. Merkez girişine, çeşitli hayvanların bulunduğu alan oluşturan kurum, öğrencilerinin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamayı da amaçlıyor.

KURUM Müdürü Gökhan Ezgin yaptığı açıklamada, “Çocuk olduktan sonra evde hayvan beslemek, ebeveynler için büyük bir soru işaretidir. Oysa uzmanlar, hayvanların çocuk gelişimini hızlandırdığını söylüyor. Hayvan sevgisinin çocuklardaki kişisel gelişime katkıları aşikâr. Çocukların doğayla ilişkisi, kent hayatı içinde giderek mesafeli ve kısıtlanmış hale geliyor. Daha yirmi yıl öncesinde büyük kentlerde ‘mahalle’ yapısının geniş ölçüde mevcut olduğunu, boş arazi, yeşil alan, park gibi bölgelerde çocukların ev-dışı toplumsallaşmalarının mümkün olduğunu, bu deneyimleri yaşamış olan orta yaşlarındaki kuşaklar hatırlayacaklardır. Oysa günümüzün çocukları bu olanaklardan yoksundurlar. Bilgisayar, çabuk tüketilen pahalı oyuncaklar, ceza boyutu olmayan sürekli ödül sistemi ve elbette kapalı ya da en azından steril var oluş alanları (ev, yuva, okul) içinde kısıtlanan çocuklar, kapalı bir dünya algısı geliştirmekte, benzerlerine duyarsız, ben-merkezci, bazen acımasız olabilmektedir. Doğadan kopmuş bu toplumsal ortamda, çocukların gelişiminde olumlu yönde etkiler sağlayacak unsurların başında hayvan sevgisi geliyor” dedi.

“HAYVANLARA duyulan sevgi çocuğa, insanın doğanın bir parçası olduğunu anlatır” diye sözlerini sürdüren Ezgin, “Empati duygusu kazandırır, Doğum ve ölüm kavramlarını fark eder. Ortalama ömürleri insanınkinden kısa olan birçok hayvan, doğum ve ölümün, birbirinin ayrılmaz bir parçası olduğunu, insanın da bu döngüye dâhil olduğunu, çocuğun aklında doğallaştırır. Sorumluluk duygusunu geliştirir. Çocuğun ahlâki gelişiminde önemli rol oynayan, onun mutlak bir ben-merkezci olmasının önüne geçebilen bir etki yapar. Sosyal beceri kazandırır. Evcil bir hayvanla oynamak, onunla vakit geçirmek, varlığını kabul ederek onunla iletişim kurmak çocukların sosyal ve iletişim becerilerinin de gelişmesine yardımcı olur. Sevginin karşılıklı olduğunu keşfeder. Çocuk, duygusal ve maddi anlamda verici olmayı, diğerinden sürekli talep etmemeyi, mutlak alıcı olmamayı da hayvan sevgisi sayesinde öğrenir.

BİZ de Soğukçeşme olarak çok özel yavrularımıza bir nebze olsun yardımcı olabileceğini düşündüğümüz çeşitli hayvanlardan oluşan bir kümesi kurum girişine koyduk” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.