SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Çocuklarda koronavirüs tedavisinde hiç ilaç kullanmadık’

Bu haber 12 Mart 2022 - 4:07 'de eklendi.

Torbalı Tınaztepe Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Mungan, koronavirüs tedavisi gören çocuklarda hiç ilaç kullanmadıklarını belirterek, “Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı çocuklara uygulamanız mümkün değil. Biz çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz” dedi.

UZM. DR. Mungan, aktif koronavirüs vakalarının yüzde 25’ini oluşturan 0-17 yaş grubunda uygulanan tedaviyi anlattı. Mungan, aslında yetişkinde de virüsü öldüren ilacın henüz bulunamadığını belirterek, “Yetişkinler için yapılan çalışmalarda hidroksiklorokin kullanıldı, bunun yüksek dozlarda zararları olabileceği düşünüldüğü için uygulamadan kalktı. Şimdi Favipiravir dediğimiz bir grip ilacı kullanılıyor. Bunun da geniş çalışmalarda bir etkisi gösterilmedi; ama yetişkinlerde kullanılıyor. Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Bu ilaç yetişkinlerde kullanılabilir elde çok veri olmadan; ama çocukta elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı uygulamanız mümkün değil. Biz çocuklarda, çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz” diye konuştu.

‘ETKİSİNİ GÖSTERMİŞ TEDAVİ YOK’

TINAZTEPE’Lİ Çocuk Doktoru, çocuklarda nezlede nasıl tedavi uygulanıyorsa burada da aynı şeyin geçerli olduğuna vurgu yaparak, “Çocuklarda etkisini göstermiş bir tedavi yok ancak çocuk hastanede, yoğun bakımda yattığında uyguladığımız, virüsü öldürmeye yönelik ilaçlar değil de çocuğun bağışıklık sisteminde ortaya çıkan değişiklikleri kontrol altına almak için uyguladığımız tedaviler var ama virüs öldürücü bir ilacı ne ayakta ne de hastanede uyguluyoruz; çünkü böyle bir ilaç yok” dedi.

VİTAMİN UYARISI

UZM. DR. Fikret Mungan, evde tedavi gören koronavirüs hastası çocukların ailelerine uyarılarda bulunarak, şunları söyledi: “Hekim önerisi olmadıkça koronavirüste rasgele vitamin takviyesi kullanmak hastalığı iyileştirmediği gibi başka sıkıntılara da neden olabilir. Eğer çocuğunuzun önceden bilinen veya şüphe duyduğunuz bir vitamin eksikliği var ise hekim önerisiyle bu vitaminlerin takviye edilmesi koronavirüsü daha konforlu geçirmeyi sağlayabilir. Biz hastanemizde koronavirüs testi pozitif çıkan çocuklarımızın ayrıntılı muayenelerini yapıyoruz. Genel durumlarını değerlendiriyoruz. İhtiyaç dahilinde uygun takviyeyi uygun miktarda uygun süre ile kullanmalarını hastalarımızdan rica ediyoruz. Hastaneye yatışa ihtiyacı olduğunu görürsek hastaneye yatırıyoruz.evde yapılacak şey, bol sıvı vermek, ateş düşürücü uygun şekilde kullanmak ve çocuğu elimizden geldiğince izole etmek olabilir.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.