SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çocuklar, pandemi nedeniyle ‘evlerinin önündeki sokakta’ vakit geçirir oldular

Bu haber 26 Ocak 2021 - 0:09 'de eklendi.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, kapılarının önündeki sokağa çıkıp arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar.

NEREDEYSE 1 yıla yakın süredir evlerinden çıkmaları kısıtlanan çocuklar, bu sürecin en mağdur kesimlerinden biri oldu. Kapılarının önündeki sokakta paten kayan ve scooter kullanan çocukların köylerde yaşayanları ise açık havada oyun oynamanın tadını çıkarıyorlar. Öte yandan çocukların da, sosyal mesafe kuralına uygun olarak dışarıda vakit geçirdiği gözlendi.

YASAK ÖNCESİ, KIRSAL KESİMLERDE BULUNAN EVLERİNE GİDİYORLAR

ÖZELLİKLE köylerde yaşayan minik çocuklar, anne – babalarıyla yürüyüş yaparken, kuşları ve sokak hayvanlarını beslemeyi de ihmal etmiyor. Şehirde yaşayan çocukları ise hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesi kırsal kesimlerde bulunan evlerine gidiyorlar. Aileleri gözetiminde dışarı çıkan çocuklar, oyuncaklarda vakit geçirmeyi tercih etti. Evlerinden fazla uzaklaşmadan sokakta geçirilen vakitlerde en çok çift kale maç ve saklambaç oynanıyor

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.