SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çocuklar erkekliğe ilk adımını Tınaztepe’de atacak

Bu haber 19 Temmuz 2022 - 4:34 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’ndeki Üroloji Polikliniği bünyesinde lokal anestezi ile yenidoğan sünneti yapıldığını açıklandı.

ÜROLOJİ Polikliniği’nde görevli Op. Dr. Osman Koca, ‘erkekliğe ilk adım’ olarak nitelendirilen sünnet hakkında da bilgi verdi. Sünnet gerek dini ve ananevi gerekse de tıbbi nedenlerle yapılabilmektedir. Ancak halen daha eskilerden gelen geleneksel köy adetleri nedeni ile aslında ciddi bir cerrahi girişim olan sünnetin komplikasyonlarından korunmak için gerekli tıbbi tedbirler yeterli değildir.

‘HASTANEMİZDE ERKEKLİĞE ADIMLARINI ATIYORLAR’

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Üroloji Doktoru Op. Dr. Osman Koca, sünnet için ‘kesip bitecek’ bir işlem değil, ciddi cerrahi bir müdahale, yani ameliyat olduğunu ve doktorlar tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde şimdiye kadar yüzlerce yenidoğan sünnetinin lokal anestezi ile uyutmadan yapıldığını anlatan Op. Dr. Koca, “Yavrularımız artık hastanemizde erkekliğe adımlarını atıyorlar” şeklinde konuştu.

‘YENİDOĞAN SÜNNETİ KONUSUNDA AİLELER TEDİRGİN OLMAYIN’

  1. DR. KOCA, yenidoğan sünneti konusunda ailelerin tedirgin olmaması gerektiğini söyleyerek, “Sünnet, Türkiye’de Çocuklara en sık uygulanan cerrahi girişim. Eskiden sünnet için çocuğun ilkokul çağına gelmesi beklenirdi. Son zamanlarda ise yenidoğan sünneti çok yaygın. Bebeğin doğumunu takip eden 24-48 saat içinde yapılan yenidoğan sünneti, duruma göre ilk bir aya kadar uygulanabilir. Sadece 15-20 dakika süren bu uygulama çocuğun ileride yaşayabileceği olası sünnet travmasından koruduğu gibi yenidoğan ve süt çocukluğu dönemine ait üriner sistem enfeksiyonlarının görülme sıklığını 10 kat azaltıyor. Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde bebeğiniz doğduğu ilk günden itibaren sünnetini lokal anestezi ile uyutmadan yapılabilmektedir” diye konuştu.
Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.