SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köşe yazarımız Uzman Klinik Psikolog Dila İmerek yazdı.. ‘Çocuğumda dikkat dağınıklığı mı var?’

Bu haber 31 Ağustos 2021 - 22:51 'de eklendi.

Çocuklarımızda mevcut olan dikkat dağınıklığını odaklanma problemlerini ölçebileceğimiz bazı dikkat testleri vardır. Bunlardan birisi de ‘Burdon Dikkat’ testidir.

Bu test ile çocukların dikkat düzeyini ölçebiliyoruz. Peki nedir bu Burdon Dikkat Testi ? Çocuğun görsel algılamasını, psikomotor hızını ve dikkat potansiyelini ölçen bir testtir.

Testin uygulanış biçimi şu şekildedir testte toplam 118 tane harf bulunmaktadır bu harfler belli ve düzenli aralıklarla dizilmiştir. Çocuğun bu harfler içerisinden belirlenen a, b, d, g harflerini işaretlemesi gerekir.

Çocuk test esnasında bu harflere benzeyen başka harfleri işaretleyerek hata yapabilmektedirler. Bazı çocuklar ilk başta teste dikkatini verebilirken bazı çocuklar ilk baştaki soruları hatalı yapıp sondaki bölümü daha iyi yaptığı görülmüştür.

Bu da çocuğun testi yaparken ve normal hayatta ödevlerini yaparken de öncelikle motivasyon olarak eksik olduğunu gösterir yani bu çocuk bir duruma alıştıktan ve motive olduktan sonra başarıyı yakalıyor demektir.

Eğer sizde çocuğunuzun dikkatinin dağınık olduğunu ya da odaklanma da problem yaşadığını düşünüyorsanız bu testi yaptırmak için kurumumuza başvurabilirsiniz.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.