SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

ÇKS’ye başvurular 30 Haziran’da sona eriyor

Bu haber 02 Haziran 2022 - 21:52 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran’da sona ereceğini belirterek, “Çiftçilerimizin mağdur olmaması için ÇKS başvurularını ertelemeden yaptırmaları gerekmektedir” uyarısında bulundu.

TARIMSAL faaliyete devam ettikleri halde çeşitli nedenlerle ÇKS kaydı yaptıramayan çiftçilerin karşılaşacakları mağduriyetlere dikkati çeken yetkililer, şu ifadeleri kullandı: “ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerimiz desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor ve düşük faizli kredi kullanamıyor. ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içerisinde doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden de faydalanamıyor. Bu nedenlerle çiftçilerimizin mağdur olmaması için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.”

‘KAYITLAR BİR AN ÖNCE YAPILMALI’

“ÇKS’YE başvurular 30 Haziran’da sona eriyor” hatırlatmasında bulunan yetkililer, çiftçilerin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda olduğunu ifade etti. ÇKS başvurularının ilgili belgelerle ilçe tarım ve orman müdürlüğüne yapılabileceğini kaydetti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.