SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çıntar geçim kaynağı oldu

Bu haber 16 Aralık 2023 - 0:55 'de eklendi.

Torbalı’da yöre halkı, dağlarda ve ormanlık alanlarda yetişen çeşitli türlerde mantarları toplamaya devam ediyor. Ege Bölgesi’nde ise çıntar olarak bilenen mantar türü pazarlardaki yerini aldı.

DAĞLIK alanlarda ve yeşilliğin bol olduğu ormanlık arazilerde çam ağaçlarının diplerinde kendi kendine yetişen çıntar, bazı vatandaşlar için gelir kapısı haline geldi. Vatandaşlar, dağlardan kendilerinin topladığı çıntarları pazarlarda sattıklarını söyledi. Çıntar mantarının insan sağlığına faydaları olduğu kadar, bilmeyen biri tarafından toplandığında ise tüketiminin ölümle sonuçlanabileceğini belirtti.

HAVALARIN soğumasıyla ve yağmurların başlamasıyla kırsal kesimlerde çıntar mantarı yüzleri güldürmeye başladı. Kırsal bölgede oturanların geçim kaynaklarından biri haline gelen çıntar, elle toplanarak ilçe merkezinde kurulan pazarda satışa sunuluyor.

ÖTE yandan dağlardan toplanan çıntar kesildiğinde süt şeklinde beyaz bir sıvı geliyorsa zehirli olduğu anlamına geldiğini söyleyen vatandaşlar, su şeklinde bir sıvı geliyorsa yenilebilen bir mantar olduğunu ifade etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.