SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Cilt lekelerinden kurtulmanın tam zamanı

Bu haber 24 Şubat 2021 - 23:09 'de eklendi.

Cilt lekelerinden kurtulmak için en uygun zaman kış aylarıdır. Zira leke tedavisi güneşin yakıcı olduğu zamanlar yapılmaz… Torbalı’da hizmet veren Luvia Estetik Merkezi sahibi Gökay Yolcu, leke tedavisi hakkında bilinmeyenleri aktardı.

YOLCU: “Yüz estetiğini bozan cilt lekeleri, yaygın bir sorun. Bu lekeler, normalde cilt rengini veren melanin isimli pigmentin vücudun belirli bölgelerinde cilt altında düzensiz kümelenmesiyle meydana gelir.

CİLT lekeleri; gebelik döneminde, doğum kontrol hapı kullanımında, yaşın ilerlemesiyle (el sırtı, göğüs, boyun ve yüzde…), güneş yanıkları sonrası yüz ve dekoltede, deodorant ve parfüm uygulamalan sonrasında (koltuk altı, boyun gibi alanlarda), dövme sildirmede yanlış uygulamalar sonrası, bazı sistemik hastalıklarda (böbrek ve diyabet gibi…) ve hormon tedavilerinde ciltte bölge bölge renk değişikliği tarzında lekelenmelerle kendini gösterir.

EN ÇOK KİMLERDE GÖRÜLÜR?

GÜNEŞ lekesi olan kişilerde tiroid hastalıkları sıklıkla görülebilir. Kesin olarak güneş lekesi olanlarda çocukluk, ergenlik veya gençlik dönemlerinde bir şekilde yoğun şekilde güneşe maruz kalma mevcuttur. Çocukluk çağlarında sokakta oynanan kişiler farkına varmadan ciltlerine yoğun şekilde güneş hasarı alır.

SOLARYUMDAN UZAK DURUN !!!

YANİ ilk çocukluk ve gençlik çağında yüzünüzün sık sık güneşe maruz kalması, deride hasara yol açarak, ilerleyen zamanda lekelenmeye sebebiyet verebilir.

Güneş lekeleri genellikle yaz aylarında ve solaryum sonrasında koyulaşma eğilimi gösterir. Bu lekeleri olan kişilerin sürekli geniş spektrumlu güneşten koruyucu ürünler kullanmalı ve solaryum benzeri yapay ışık kaynaklanndan kesinlikle uzak durmaları gerekir.

KORUNMA YOLLARI NELERDİR ?

GÜNEŞ lekeleri şikâyeti olanların düzenli olarak yaz kış, gün içinde ortalama olarak 4 saatte bir en az 30 faktörlü güneşten koruyucu ürünler kullanmaları gerekir.

Ayrıca güneşten koruyucu kullanılırken bile çok fazla direkt güneşe maruz kalınmamalı, gölgede durmaya özen göstermeli ve şapka, gözlük takılmalıdır. Leke sorunu olanlar, kapatıcı baz üzerine ten renklerine uyumlu fondöten veya pudra kullanabilirler.

Bu kapatıcıların içinde güneşten koruyucu maddelerin olması gerekir. Böylece hem lekeler kapatılır, hem de tedaviye destek sağlanmış olur. Lekesi olanların yüz bölgelerini yaz-kış kesinlikle güneşten korumaları gerekmektedir.

İŞTE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

CİLTTEKİ güneş lekelerinin tedavisinde, lazer tedavileri, leke açıcı kremler, kimyasal peeling, mezoterapi, PRP ve ışıklı peeling yöntemleri etkilidir…

MEZOTERAPİ: Küçük miktarlarda C vitamini, glutation, transexamic asit, pyrüvic asit, somon gibi antiok-sidan maddelerin deri altına enjekte edilmesiyle leke rengi açılabilmektedir. Diğer yöntemlerle birlikte kullanılarak tedavilerin etkinliği artırılabilir.

PRP VE DERMAROLLER: Peeling gibi uygulamalar sonrasında derinin hızla yapılmasını sağlamak için de dermaroller uygulanabilir.

KİMYASAL PEELİNG: Peeling terimi derinin üst tabakalarının kontrollü bir şekilde soyulması anlamına gelir. Amaç daha sağlıklı ve genç hücreler oluşturarak, cildin daha parlak, gergin ve pürüzsüz görünmesini sağlamaktır. Düzenli uygulamayla; ciltteki kahverengi lekeler yani pigment düzensizlikleri giderilebilir, sivilce izleri tedavi edilebilir.

IŞIK PEELİNGİ: Şu sıralar dünyaca ünlü film yıldızlarının tercih ettiği “ışık peelingi” lekelerden kurtulmanız için yeni bir çözüm yolu… Güneş, doğum ve sivilce lekeleri, melazma, yaşlılık gibi etkilerle ortaya çıkan lekelerden bu yöntemle artık tek seansta kurtulmak mümkün oluyor.

DERMAPEN: Cildin en üst tabakası olan epidermise zarar vermeden, cildin derinden yenilenmesini sağlayan bir mikroiğneleme yöntemi… Amacı, minumum epidermal hasarla, ciltte kontrollü birçok ufak yara oluşturarak, cildin kendi iyileşme mekanizmasını harekete geçirmektir.

AYRICA tedavisi oldukça zor olan ve çok rastlanan melazma lekelerinde de güzel neticeler alınıyor. Çok nadir olarak cilde yerleşmiş derin lekelerde ikinci seansa ihtiyaç duyulabilir. Bu yöntem, bütün peelinglerde olduğu gibi yaz aylarında ve hamilelik döneminde kesinlikle uygulanmıyor Lekelerde etkili olduğu kadar ciltte bir ışık etkisi yaratarak parlaklık sağlıyor ve taptaze bir cilt elde etmek mümkün oluyor. Yöntem çok hassas ciltlerde bile güvenle uygulanabiliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.