SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çiğköfteyi çok seviyoruz

Bu haber 01 Aralık 2022 - 13:58 'de eklendi.

Torbalı’da son yıllarda çiğ köfte tüketimi arttı. Bunda en büyük pay sahibi ise şüphesiz Kazımdirik Caddesi üzerindeki Özşanal karşısında hizmet veren Mehmet Usta’nın yeri olarak biliniyor.

TORBALI’DA son yıllarda çiğköfte tüketimi artarken, Güneydoğu’ya özgü bu lezzeti vatandaşlarla buluşturan mekan sayısı artıyor. Avrupa Birliği’ne uyum süreci içerisinde etsiz olarak satılan çiğ köfteyi pazarlayan bazı şirketler bir anda her yere yayılmaya başladı. Etsiz haliyle daha hafif ve lezzetli olan çiğ köfte vatandaşların büyük ilgisini gördü. İlçe merkezinde ki çiğ köfte bayi sayısı 50 olurken, Ayrancılar’da da 20 çiğ köfte satış bayii bulunuyor. İlçede ki toplam bayi sayısı 100 şubeyi buluyor.

DAMAK TADINA HİTAP EDİYOR

HAZIR yemek sektörünün en revaçta olan yemeklerinden olan çiğ köfte her geçen gün popüleritesini arttırdığını söyleyen Mehmet Ata, “Etsiz olarak hazırlanan hazır çiğ köfte, her yaştan ve her yöreden insanın damak tadına hitap ediyor. Yemek sonrası da yenilebilen çiğ köfte, karın doyurucu özelliği ile aperatif olarak da tercih ediliyor” dedi. Kazımdirik Caddesi üzerindeki eski Özşanal karşısında hizmet veren Mehmet Usta’nın satışa sunduğu Ata Çiğköfte ise ilçe halkından yoğun ilgi görüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.