SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çiftçiler, yabani hayvan kovucularla arazilerini koruyor

Bu haber 05 Aralık 2021 - 4:56 'de eklendi.

Çiftçiler mahsullerini korumak için bekçiler yerine farklı bir yönteme yönelmeye başladı. Üreticiler maliyeti daha ucuz olan ve kesin çözüm getiren yabani hayvan kovucularla arazilerini güvence altına almaya başladı

SU ve yiyecek bulmak isteyen yabani hayvanlar tarlalarda gezinirken yaban domuzlar ise girdikleri arazilerde çiftçilerin emeğini heba ediyor. Torbalı’daki birçok köyde çiftçiler tarafından yaban domuzu tarlalara zarar vermeden avlanıyor.

TORBALI’DA yaşayan bazı çiftçiler de yaban domuzlarını korkutmak amacıyla çeşitli uygulamalar geliştirmesine rağmen tarladaki ürünlerin zarar görme endişesinden dolayı zaman zaman tarlalarının başında nöbet tutuyorlar.

ARAZİLERDEKİ dikili alanlara zarar vermelerini dışında insanlarla karşılaşmaları durumunda saldırma riski yüksek olan yaban domuzları merkeze uzak yerlerdeki üreticiler nöbet tutmak yada bekçi görevlendirmek yerine farklı yönteme yöneldiler.

DOMUZ başta olmak üzere tarım arazilerine girerek mahsullere zarar verme ihtimali olan yabani hayvan kovuculara talep patlaması yaşanıyor. Araziyi çevreleyen tellere elektrik verilmesiyle kurulan sistemlerin maliyetinin bekçilere kıyasla daha hesaplı ve dahi etkili olduğundan dolayı üreticilerin ürünlerini koruma konusunda değişikliğe gittiği ön görülüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.