SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çiftçiler domuzdan şikâyetçi

Bu haber 02 Ekim 2023 - 16:53 'de eklendi.

Kimi zaman yaban domuzları gündüz saatlerinde de tarlalara inerken çiftçiler, başının çaresine bakmaya çalışıyor. Çiftçiler ise önlem alınmasını istediler

DOMUZLARI korkutmak için farklı yöntemler geliştiren Torbalılı çiftçiler, üstesinden gelemediği zamanlarda tarlasının başında nöbet tutuyor. Su ve yiyecek bulma çabasına giren yabani hayvanlar tarlalara akın ederken yaban domuzları çiftçilerin emeğini heba ediyor.

TORBALI’NIN birçok köyünde çiftçiler tarafından yaban domuzu tarlalara varmadan öldürüldü. Çiftçilerin aldıkları önlemlere rağmen gelen yaban domuzları, zorda kalınması halinde öldürülüyor.

YETKİLİLERDEN DESTEK İSTEDİLER

YABANİ hayvanların verecek olduğu zararlara karşı korkutmak amaçlı tuzak kurulması gerektiğine dikkat çeken çiftçiler, “Yaban domuzları her yıl çiftçimizin emeğine zarar vermektedir. Bu nedenle çiftçilerimiz zor durumda kaldıklarında çareyi hayvanları vurmakta bulmaktadır. Yabani hayvanları öldürmek en son çare. Ancak yapabilecek başka bir şey yok.Elimizden geldiğince uzak tutmaya çalışıyoruz. Ancak yetkililer bu konuda bize destek vermeli” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.