SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çiftçi, pamuğa dönüş yapıyor!

Bu haber 01 Mayıs 2022 - 21:35 'de eklendi.

Desteklerin artması ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yerli üretimi teşvik edici uygulamaları sonucunda bu yıl yine pamuğa dönüş yapan Torbalılı çiftçiler, beyaz altının hasadını tüm hızıyla sürdürürken, pamuk fiyatlarının normal seyrinde devam etmesi, ilçe genelinde pamuk üretiminin yaygınlaşmasına da zemin hazırladı.

KÜÇÜK Menderes Havzası’nın en verimli ve bereketli topraklara sahip olan ilçeler arasında ilk sıralarda yer alan Torbalı’da geçtiğimiz yıl toplamda 84 bin dekar ekilen pamuğun, Pancar başta olmak üzere Pamukyazı, Subaşı, Atalan, Bulbüldere, Kırbaş, Yeniköy ve Türkmenköy bölgelerine ekimi gerçekleştiriliyor.

PAMUKTA hasat edilen ürünler, araçlara yüklenerek anlaşmalı fabrikalara ya da çırçır merkezlerine taşınıyor. Üretim verileriyle Torbalı’nın ihracat oranlarında oldukça yüksek bir başarı elde ettiği ifade eden yetkililer, üretimin artırılması için atılan adımların geçen yıl meyvelerini verdiğini belirtti.

DESTEKLERİN artması ve bakanlık tarafından yerli üretimi teşvik edici uygulamaların hayata geçirilmesiyle birlikte yeniden pamuğa yönlendiğini aktaran yetkililer, “Bu yıl ki, ihracat verilerine pamuk ve pamuktan üretilen ürünler damga vuracak” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.