SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çiftçi domuzlara karşı silahlandı

Bu haber 24 Kasım 2021 - 22:19 'de eklendi.

Yaz mahsullerinin hasadı devam ederken üreticiler arazilerindeki ürünleri hırsızlara ve yabani hayvanlara karşı korumak amacıyla bekçi tuttu. Bekçiler sabahın ilk ışıklarına kadar arazilerde nöbet tutarken gün içerisinde hırsızlara göz açtırmıyor.

SU ve yiyecek bulmak isteyen yabani hayvanlar tarlalarda gezinirken yaban domuzlar ise girdikleri arazilerde çiftçilerin emeğini heba ediyor. Torbalı’daki birçok köyde çiftçiler tarafından yaban domuzu tarlalara zarar vermeden avlanıyor. Torbalı’da yaşayan bazı çiftçilerde yaban domuzlarını korkutmak amacıyla farklı yöntemler geliştirmesine rağmen tarladaki ürünlerin zarar görme endişesinden dolayı zaman zaman tarlalarının başında nöbet tutuyor. Arazilerdeki dikili alanlara zarar vermelerini dışında insanlarla karşılaşmaları durumunda saldırma riski yüksek olan yaban domuzları merkeze uzak yerlerdeki üreticiler nöbeti devam ediyor.

BU seneki yaz dönemi hasadın da İlçe Tarım ve Hayvanlık ile Torbalı Ziraat Odası’nın yaptığı uyarıları dikkate alarak kesin çözüme ulaşan üreticiler hasada devam ediyor. Biber, karpuz ve domatesin hasadının başlamasıyla tarım arazilerinde hareketlilik yaşanırken üreticiler ürün kaybını en aza indirerek tedbir almak amacıyla hasat boyunca nöbet tutacak bekçiler tuttu. Özbey Mahallesi’ndeki karpuz hasadının yapıldığı arazide bekçilik yapan Hüseyin Çoban, “Hasadın devam ettiği arazilerde nöbet tutuyoruz. Hırsızların gün içerisinde arazilerde keşif yaparak gece karanlığında gelmesine karşı günün her saati işimizin başındayız. Gece saatlerinde arazilere domuzlar geliyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar domuzları bekliyoruz” dedi.

GENELLİKLE yol kenarındaki tarım arazilerinde nöbet tutan bekçiler hasat bitimine kadar çalışmaya devam edecek. Nöbet tuttukları arazilerde yatıp kalkan ve hiçbir yere ayrılmayan bekçiler yaşanabilecek bütün sıkıntıları da yakından takip ediyor.  Bekçilerin arazilerdeki mesaileri sonuç vermeye başladı. Hasadın başladığı günden itibaren tarım arazilerinde hırsızların ve yabani hayvanların sebebiyet verdiği büyük çapta bir zarar meydana gelmedi. Bekçilerin hasadın bitimine kadar arazilerdeki nöbetinin devam edeceği öğrenildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.