SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

CHP’li Polat’tan şehir içi dolmuşlarıyla ilgili açıklama!

Bu haber 25 Ekim 2023 - 23:43 'de eklendi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti tarafından yerel basına servis edilen şehiriçi dolmuş meselesine ilişkin CHP Torbalı, açıklama yayınladı. Açıklamada alınan kararın çözüme değil çözümün önünü tıkamaya hizmet ettiği ve ilerleyen süreçte sorunun büyümesine neden olacağı ifade edildi

AK PARTİ Torbalı, 11 Ekim günü ilçe basınına şehiriçi dolmuş meselesinin AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın girişimleriyle çözüldüğü ve dolmuşların en kısa zamanda seferlere başlayacağına dair bir haber servis etmişti. Dolmuş kooperatiflerinin kendi aralarındaki anlaşmazlıkları ve birbirlerine açmış oldukları davalar nedeniyle idare mahkemesi güzergâhları iptal etmiş ve şehiriçi dolmuşları garajlara çekilmişti. Konunun çözümü için yapılan girişimler mahkeme kararları nedeniyle sonuca ulaşmazken geçtiğimiz günlerde UKOME dolmuşların seferlere başlaması yönlü bir karar çıkarmıştı. Hukuken uygulanması mümkün olmayan bu kararı bir müjde gibi duyuran AKP, sorunun bu zamana kadar çözülememesinin sorumluluğunu ise İzmir Büyükşehir ve Torbalı Belediyelerine ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüklemişti. Konuya ilişkin CHP Torbalı’dan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BURADAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ!

AKP UMUT TACİRLİĞİ YAPIYOR!

İlçemizde dolmuş kooperatifleri aracılığı ile yapılan şehiriçi ulaşımın durmasının tek sebebi ne yazık ki dolmuş kooperatiflerinin birbirleriyle anlaşamaması ve birbirlerine açmış oldukları davalardır. Dolmuşlar aracılığı ile yapılan ulaşımın durmasında ne Torbalı Belediyesinin nede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kusuru bulunmamaktadır. Aksine İzmir Büyükşehir Belediyesi her gün artan maliyetlere ve edilen zarara rağmen şehiriçi ulaşımın aksamaması için büyük fedakârlıklar yapmaktadır.

HİÇ KİMSE HUKUKTAN ÜSTÜN DEĞİLDİR!

Hâlihazırda dolmuş kooperatiflerinin eski güzergâhlarının iptaline yönelik kesinleşmiş idare mahkemesi kararları olmasına rağmen, bu kararlar yok sayılarak UKOME’de sayısal çoğunluğa dayalı olarak alınan karar, anayasa ve yasalara aykırıdır. UKOME’de Torbalı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcilerinin verdiği oylar; mahkeme kararlarına ve hukukun üstünlüğüne saygının bir gereğidir. Üç beş oy devşirmek uğruna hukuka uygun oy kullanan belediye temsilcilerimiz üzerinden partimizi yıpratmak ve algı yaratmak AKP’nin her zaman yaptığı bir siyasi nezaketsizlik örneğidir. Ortada karşılıklı anlaşmazlıklar ve bu yüzden verilmiş mahkeme kararları varken UKOME’de yapılan bir oyunla yargı kararlarını ayaklar altına almaya çalışan AKP bilmelidir ki hiç kimse hukuktan üstün değildir.

CHP’Lİ BELEDİYE YETKİLİLERİ YASALARA AYKIRI TUTUM VE DAVRANIŞ İÇERİSİNDE OLAMAZLAR!

Kesinleşmiş mahkeme kararlarına rağmen bu kararları yok sayarak oy kullanmak hiçbir CHP’li belediye yetkilisine yakışmaz. Bizler, işimize geldiğinde mahkeme kararlarını tanıyan işimize gelmediğinde yok sayan bir zihniyete sahip değiliz. Olmadık ve olmayacağız da. Bizler aleyhimizde de olsa mahkeme kararlarına ve hukuka saygıda kusur etmeyen bir siyasi terbiyeden gelmekteyiz.  2019 seçimleri öncesinde belediyeleri kaybedeceğini anlayan AKP zihniyeti UKOME’deki kamu kurumlarının sayısını arttırmak suretiyle sayısal çoğunluğu ele geçirmiş ve CHP’li belediyelerimizi işlevsiz bırakmıştır. İstanbul’un kanayan bir yarası olan ticari taksi sorununu çözmek isteyen Ekrem Başkanımıza karşı UKOME’de yaptıklarınızı bu millet daha unutmadı.

HALKIN MAĞDURİYETİNİ ŞOVLARINA MALZEME ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

AKP zihniyeti UKOME’de çıkan bu kararın hukuka açıkça aykırı olduğunu çok iyi bilmektedir. Bu kararın dava açılması halinde, mahkeme aracılığı ile iptal edilebileceğinin de farkındadır. Bu düpedüz şark kurnazlığıdır.  Buna rağmen dolmuşların çalışmaya başlamasını şova çevireceğinizi de biliyoruz. Bu karar yargıdan dönünce tekrar partimizi suçlayarak akıllarınca bir taşla iki kuş vuracaklar. Bunların derdi şehiriçi ulaşımını çözmek değil. Bu sorunun çözümünü de zaten istemiyorlar. Tam tersine bu sorunu uzatmak ve bunun üzerinden partimizi yıpratmak ve algı yaratmak istiyorlar. Kendilerinin de dediği gibi algıyı yaparsa en iyi AKP yapar.

SORUNUNUN BÜYÜMESİ HALİNDE TEK SORUMLU AKP VE KAYA’DIR!

Şehiriçi dolmuş sorununun tek çözümü kooperatiflerin tek çatı altında birleşmesi ve İZTAŞIT projesine geçilmesidir. AKP bunu çok iyi bilmesine rağmen sayısal çoğunluğu kullanarak hukuka aykırı kararlar çıkartıyor ve sorunu içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Dolmuşçu esnafımızı bu oyuna gelmemeye davet ediyoruz. Bu kararın iptal edilmesi ve sorunun büyümesi halinde bunun tek sorumlusunun olayı siyasi şova dönüştürmeye çalışan AKP ve Atilla Kaya olacağının tüm Torbalı kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.

ALGI YAPMAYI BIRAKIN HALKIN SORUNLARINA YÖNELİN!

Sırf oy devşirmek için UKOME’de sayısal çoğunluğu kullanarak yasaya açıkça aykırı kararlar çıkartarak şehiriçi ulaşım sorununu içinden çıkılmaz hale getirmek istediğinizi tüm Torbalı halkına anlatacağız. Gerçekten İzmir ve Torbalı halkını düşünüyorsanız; temelini 10 yıl önce attığınız ve açılışını sekiz kere ertelediğiniz, sonra yarım yamalak açılışını yaparak elinize yüzünüze bulaştırdığınız Bayraklı Şehir Hastanesi’ni tam kapasite ile doğru dürüst açın. Açlığa ve sefilliğe mahkûm ettiğiniz emeklilere çalışan ve çalışmayan ayrımı yapmaksızın 15 bin lira ikramiye ödeyin. En düşük emekli aylığını asgari ücretini üzerine çıkarın insanlar biraz nefes alsın.

Sonuç olarak diyoruz ki bırakın bu ayak oyunlarını, Torbalı halkı bu numaraları yemez, buradan size ekmek çıkmaz.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.