SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

CHP’den istifa eden Mustafa Akbıyık’ın babası konuştu

Bu haber 01 Mayıs 2021 - 15:05 'de eklendi.

İyi Parti İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu’nun, Belediye Meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ı hedef alan açıklamasına yanıt gecikmedi. Mustafa Akbıyık’ın babası Hasan Akbıyık, yaptığı açıklamada “Haksızlığa karşı gösterdiği duruş nedeniyle oğlumla gurur duyuyorum” dedi

BELEDİYE meclis seçiminde CHP’li yöneticilerin meclis üyelerinin iradesine saygı duymayarak, kullandıkları oyların fotoğrafının çekilmesine itiraz eden ve seçimden sonra CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen belediye meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ı hedef alan İyi Parti Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu’na yanıt gecikmedi. Mustafa Akbıyık’ın babası ve İyi Parti Torbalı İlçe Teşkilatı’nın kurucu isimlerinden olan Hasan Akbıyık, yaptığı açıklama ile oğlunun verdiği kararın arkasında olduklarını söyledi.

İTTİFAK YAPTIK, ONLAR GİBİ CHP’Lİ OLMADIK

SON gerçekleşen belediye seçimlerinde İyi Parti ile CHP’nin ittifak yaptığını hatırlatan Akbıyık, “2019 yerel seçimlerinde CHP ile bir seçim ittifakı yaptık. Merhum belediye başkanı İsmail Uygur’un Torbalı’ya faydalı hizmetlerde bulunacağına inanarak kendisine destek verdik. Ama bu bizim artık CHP’li olduğumuz anlamına gelmez. Torbalı’daki İyi Parti’li yöneticiler, partiyi CHP’nin arka bahçesi haline getirdiler” dedi.

ÖMÜR BOYU SAĞ SİYASETTE YER ALDIM

KENDİSİNİN uzun yıllar Demokrat Parti’de aktif görevlerde bulunduğunu hatırlatan Hasan Akbıyık, “Ömrüm boyunca sağ partilerde görev aldım. Hiçbir zaman sol partiye oy vermedim. İyi Parti’nin sağ çizgide olduğuna inandığım için görev aldım. Sağ partide siyaset yaparken CHP gibi sol bir partiye oy verdiğiniz zaman sorun olmuyor, ama ne hikmetse sağ çizgide olan AK Parti’ye oy verince kıyamet kopuyor” dedi.

MECLİS SEÇİMİNDE YAŞANANLAR TORBALI SİYASET TARİHİNE GEÇTİ

BELEDİYE meclis seçiminde yaşananlara değinen Akbıyık, “Rahmetli belediye başkanı İsmail Uygur’un Torbalı’ya önemli hizmetlerde bulunacağına inanıyordum. Ama rahmetli daha hasta yatağındayken CHP’de koltuk kavgası başladı. Tüm bu ibretlik süreçler Torbalı halkının gözleri önünde cereyan etti. Ondan sonra da meclis seçimlerinde CHP’li yöneticiler kendi belediye meclis üyelerinden fotoğraf istediler. Birbirlerine güvenmediklerini gösterdiler. Değil meclis üyesi, kimsenin kimseden kullandığı oyun fotoğrafını isteme hakkı yoktur. Yaşanan bu olay Torbalı siyaset tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. CHP bu utancı ömür boyu taşıyacaktır” dedi.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

OĞLU Mustafa Akbıyık ile her zaman gurur duyduğunu ifade eden Hasan Akbıyık, “2019 yerel seçimlerinde İsmail Uygur’un Torbalı’ya faydalı hizmetlerde bulunacağına nasıl inandıysak, kendisinin vefatından sonra da Torbalı’ya AK Parti’li Özgür Erman Çağlar’ın faydalı hizmetlerde bulunacağına inandık ve destek verdik. Oğlum Mustafa Akbıyık’ın hem belediye meclis seçimlerinde, hem de seçimden sonra gösterdiği örnek duruş nedeniyle bugüne kadar olduğu gibi, bir kez daha gurur duydum. Belediye meclis üyesi oğlum Mustafa Akbıyık rant düzenine karşı itirazda bulunup, hak, hukuk ve adaletten yana tavrını gösterdi. Oğlumun gösterdiği bu dik duruşun arkasındayım” şeklinde konuştu.

OLDU-BİTTİYE GÖZ YUMMAYACAĞIZ

TORBALI’DA belediye başkanının bu şekilde seçilemeyeceğini belirten Akbıyık, “Torbalı’da belli gruplar hariç, gerçekleşen bu seçim kimsenin içine sinmemiştir. Partili-partisiz her vatandaşımızın, sağduyulu CHP seçmeni ile beraber hemen herkesin bu konuda benimle aynı fikirde olduğunu biliyorum. Bu seçimin oldu-bittiye getirilmesine müsaade etmeyeceğiz. CHP’li yöneticiler çıkıp üst perdeden açıklamalar yapacağına bıraksınlar belediye meclis üyeleri kendi hür iradeleri ile sandığa gidip oy kullansın. Bakalım fotoğraf çektirmeden seçim kazanabiliyorlar mı” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.