SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

CHP Torbalı’dan öğrencilere destek açıklaması

Bu haber 07 Ekim 2023 - 1:18 'de eklendi.

CHP Torbalı, üniversitelerde yemekhane ücretlerine yapılan zamlar ve bu zamlara karşı çıkan öğrencilere uygulanan özel güvenlik ve kolluk şiddetine karşı bugün saat 13:00’da Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı MYO önünde öğrencilere destek amaçlı bir basın açıklaması gerçekleştirdi
YEMEKHANE ücretlerine yapılan fahiş zamlarla karşı karşıya kalan üniversite öğrencileri okulların açılmasıyla birlikte bu durumu protesto etmeye başladılar. Özel güvenlik ve kolluk güçlerinin protestoları öğrencilere yönelik şiddetle bastırmaya çalışmaya çalışması toplumun çeşitli kesimlerinin tepkisiyle karşılaşmaya devam ediyor ve öğrencilere destek çığ gibi büyüyor. Öğrencilerin sesine kulak verenlerden birisi de Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Örgütü oldu. CHP Torbalı, bugün saat 13:00’da Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı meslek Yüksek Okulu önünde bir basın açıklaması yaparak demokratik haklarını kullanan öğrencilerin yanında olduklarını ve talepleri kabul edilene kadar da destekleyeceklerini deklare ettiler.
“ÖĞRENCİLERE ZULÜMDÜR, AYIPTIR, GÜNAHTIR”
CHP Torbalı İlçe Örgütü adına basın açıklamasını gerçekleştiren CHP Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat, şu ifadeleri kullandı: “Değerli Basın Mensupları; Bugün, AKP iktidarının, üniversiteye gitmeyi imkansız hale getirdiği günümüz şartlarına rağmen, inatla üniversitede okuyan gençlerimizin lokmalarına göz dikenleri uyarmak için karşınızdayız. İzmir’de ve tüm ülkede, devlet üniversitelerinin yemek ücretlerine yaptıkları yüzde 250’yi bulan zamlar konuşuluyor. Gençlerimiz hem açlığa, hem de kimsesizliğe terkedilirken Saray sessiz, YÖK sessiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı sessiz. Bu sessizler korosu kendi itibarları için israf denizlerinde yüzerken, üniversitelerde okuyan kardeşlerimiz, bazı günlerde yarı aç-yarı tok bir şekilde derslere giriyor. Bu ülkede üniversite öğrencileri karnını doyuramıyorsa bunun ayıbı itibarından tasarruf etmeyenlere aittir. 5-6 lira olan yemek ücretleri, 20 liraya çıkartılarak ve porsiyonlar küçültülerek yapılan şey öğrencilere zulümdür, ayıptır, günahtır. Denilebilir ki “20 lira bu zamanda çok fazla ücret değil”. Ama unutulmasın ki öğrencinin tek masrafı da yemek değil.”
“İKTİDAR, ÖĞRENCİLERİNİN YEMEK ÜCRETİNİ ÜSTLENEMİYORSA BU UTANÇ ONLARA YETER”
AÇIKLAMASINA devam eden Polat, iktidarın istediği kişi ve kurumların borcunu silip, bunun yükünün yurttaşların ve öğrencilerin sırtına bindirildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Yandaşın vergisini üstlenen, devlet ihalelerindeki dolar farkını üstlenen, “Kur Korumalı Mevduat”ta faizi üstlenen iktidar, öğrencilerinin yemek ücretini üstlenemiyorsa bu utanç onlara yeter. Bu ülkede yaşanan şey ekonomik krizin çok ötesinde, ekonomik buhrandır. Eylül ayı zam şampiyonu eğitim ücretleri olmuştur. Yani defterden harçlara, kalemden çantaya kadar en fazla artan ürünler öğrencilerimizin mecburen masrafını yaptıkları ürünlerdir. Üniversite öğrencilerini yurtsuz bırakarak, fahiş kiralarla ev tutmaya mecbur bırakanlar, bu zalimlik yetmezmiş gibi, şimdi de üniversite öğrencilerimizin lokmalarına göz dikmiştir. Buradan Saraya soruyorum; Fırat’ın kıyısında kaybolan kuzuların sorumluluğunu alan Sayın Erdoğan, yapılan zamlar yüzünden karnı doymayan, ailesine daha fazla yük olmamak için yarı aç yarı tok yatan, hakkını aradığı için üniversite yönetimince etiketlenip, baskı altına alınan, Ege Üniversitesindeki, Dokuz Eylül Üniversitesindeki, Katip Çelebi Üniversitesindeki kuzularımızı niye görmezden geliyorsunuz. Üniversitelerde alınacak akademik eğitimlerde başarı için sağlıklı beslenme şarttır. Kendi üniversitesinde okuyan öğrencilerinin, porsiyonlarını küçülterek, yemek fiyatlarına fahiş zamlar yaparak bu çocuklarımızın geleceği ile oynayan rektörlere de bir çift sözümüz olacak elbette. Sizler, ticarethane işletmiyor, üniversite yönetiyorsunuz. Öğrencileriniz müşteri değil bu ülkenin geleceğidir. Bu üniversitelerde okuyan her bir gencimizi kendi çocuklarınız gibi görmüyorsanız derhal istifa edin. Yok “Onlar bizimde çocuklarımız” diyorsanız, bir baba bir anne gibi davranın, bu zamları geri alın. On binlerce öğrencinin okuduğu, yüzlerce akademisyen ve bilim insanının yer aldığı bu üniversiteler kendi buluşları, projeleri ve kaynaklarıyla kar edebilir olmalıdır. Öğrencilerimizin lokmasına ve ailelerinin cebine göz dikerek gelir elde etmeye çalışmak, tek kelimeyle iş bilmezlik ve zorbalıktır. Sağlıksız bir ortamda eğitim alan, lokmasına göz dikilen, barınma problemiyle yalnız bırakılan bu çocuklardan, bu şartları kabullenmesini kimse bekleyemez. Elbette ses yükseltecek, demokratik yollarla hakların arayacak ve protesto edecekler.”
“GENÇLER! BİLİN Kİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ! BURADAYIZ, YANINIZDAYIZ”
SÖZLERİNİ; “Biz üniversite öğrencilerimizin sesinin kısılmasına, rektörlerle, güvenlik görevlisiyle gözdağı verilmesine asla izin vermeyeceğiz.” sözleriyle sürdüren Polat, “Bu zamları yapıp, öğrencilerimizin lokmasına göz dikenler, bu işin duyulmasından utanıyorlarsa yapacaklar tek şey bu zamları geri almaktır. Bu zamlar geri alınıncaya kadar, Üniversite gençliğimizin yanında olmaya, seslerini duyurmaya devam edeceğiz. AKP İktidarı ve Üniversite Yönetimlerini insaflı olmaya davet ediyor ve yaptıkları zamları geri almaya çağırıyoruz. Gençler! Bilin ki yalnız değilsiniz. Buradayız, yanınızdayız” ifadeleriyle basın açıklamasını noktaladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.