SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

CHP Torbalı adayı Övünç Demir: Büyük Torbalı ittifakı ile kazanacağız

Bu haber 22 Ocak 2024 - 22:39 'de eklendi.

CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, Torbalı’daki seçim dinamiklerini değerlendirerek, ittifakın tabanda olacağını kaydetti, “Büyük Torbalı İttifakı ile yüzde 50’nin üzerinde oyla seçimi kazanacağız” dedi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, İz Televizyonu’nda Seçime Doğru programının konuğu oldu. İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını yanıtlayan CHP’li Demir, Torbalı’ya dair hedeflerini anlattı. Kendini tanıtarak sözlerine başlayan CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Demir, “1984 doğumluyum. Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunuyum. Mezuniyetimin ardından Torbalı’ya döndüm. Ailemizin inşaat, elektrik ve elektronik mühendisliği, medya ve tarım üzerine şirketleri var, onların yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. 2015 yılında ilçe kongresinde ilçe başkan adayıydım. Kaybetmiştim ancak siyaseten hep aktif oldum. 2021 yılında ilçe başkanı oldum. Ardından olağanüstü kongreyi kazandım.  Aday adaylığı sürecinden dolayı ilçe başkanlığı görevini devrettim. Bugün de Torbalı Belediye Başkan Adayı gösterildim. CHP’de siyaset yapan gençlere seslenmek istiyorum; heyecanlarını, ümitlerini kaybetmesinler. CHP’de siyaset yapan benim gibi ağabeyleri gün geliyor böyle görevlere aday gösteriliyor ve siyaseten emekleri taçlanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

TORBALI BENİM EVİM

ÖNCEKİ ilçe kongresinde aday olacağını açıkladığı basın toplantısındaki, “Torbalı’nın 20 yıllık geleceğine adayım” ifadelerinin sorulması üzerine CHP’li Demir şöyle konuştu: “Hiçbir şey kısa vadede başarılı olmaz. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koymanız gerekir. 2002 yılında üniversiteyi kazandığımda üniversitedeki arkadaşlarıma 2019 yılında Torbalı Belediye Başkanı olacağımı söylüyordum. 2019’da ucundan döndük, kısmet bugüneymiş. İlçe kongresindeki hikâye de bu… İlçemiz sanayi ve tarım kenti, Türkiye’de en çok vergi veren ilçeler arasında… Torbalı’da arkadaşlarımızla ortaya bir vizyon koyduğumuzda, doğru projelerle, liyakatli bir şekilde yönetildiğinde çok daha başka bir noktaya gelebileceğini öngörüyoruz. Torbalı işlenmemiş bir elmas… Torbalı benim evim… Üniversitedeyken, uzak kaldığımda Torbalı’yı çok özlüyordum. Bana atalarımdan miras gibi hissediyorum” diye konuştu.

BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

BELEDİYECİLİK anlayışına yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Demir, şunları söyledi: “Çocuk ana rahmine düştüğünden itibaren belediyecilik hizmeti başlaması lazım. Çocuk 3 yaşına geldiğinde okul öncesi eğitim başlar. Torbalı’da ciddi anlamda kreş eksiğimiz var, buna el atacağız.  Etüt merkezleri, gençlik merkezleri kuracağız.  Belediye başkanı olduğumuzda Torbalı’ya yeni gelen herkese bizim yapabileceğimiz ne tür destek varsa, elektrik su işleri vs destek olarak adaptasyon sürecini beraber geçireceğiz. İlçe başkanlığım dönemimde 100 bini aşkın seçmeni evinde ziyaret ettik.  Ben hiç yerimde oturmam, esnafı gezerim, hiçbir cenazeyi kaçırmam, cenaze kaçırdıysam taziyeyi kaçırmam, davet edildiğim tüm düğünlere gitmek isterim. Yaklaşık 10 yıldır bu böyle… Engellilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, toplumun her kesimiyle ilgili, ‘Yıllardır böyle bir şey bekliyordum’ diyebileceği projelerimiz var. Örneğin; ev kadınlığı zor bir şeydir. Özellikle çocuklu olup çalışmayan anneler, sabah çocuğunu okula gönderir, yemek yapar, temizlik yapar, sürekli bir mesaisi vardır. Ama günün 2 saatini çalışmaya ayırabilirler. Torbalı’da tarlalarımızda üretilen domates en iyi domateslerden biridir. En iyi fiyatıyla üreticiden kilosu 15 liraya alabilirsiniz. Yurtdışında domatesin kilosu yaklaşık 2 Euro’dur. Biz 2 Euro’yu baz aldığımızda 60 TL civarına denk geliyor. Bizim burada ne yapmamız lazım? Önce kadınlara yönelik kooperatif kurmamız lazım. Ürün 40 TL’ye ihraç edilebilir. Arada 20 lira kalıyor, ev kadınlarına, ‘Gel, günde 2 saatini ayır, domatesi yıkayıp paketle’ diyeceğiz. Çiftçiden de 15 değil 20 TL’den alacağız. Alım garantisi de vermiş olacağız. Bu sayede ev kadınları da bugünün parasıyla evine 4-5 bin TL götürüp eve katkı sunabilecek. Biz hep bu tür projeler düşündük; hem insan odaklı hem kente katma değer katacak hem de çoğunluğu mutlu edecek. Benim için bir kent şudur; engelli bir vatandaş ile bebek arabalı bir anne sokakta rahat yürüyebilmeli. Bunu çözdüğünüz anda o kentte artık bir şeyler yolunda gidiyordur.”

HEPSİNİN OYUNA TALİBİZ

2019’DA CHP’nin Torbalı’da seçimi 8 bin oy farkla kazanması, bu dönem ittifak olmaması ve İYİ Parti, DEM Parti, DEVA Partisi’nin aday çıkaracak olması hatırlatılarak, ‘Bu tablo seçimi nasıl etkiler?’ sorusunun yöneltilmesi üzerine CHP Belediye Başkan Adayı Demir, şöyle konuştu: “Genel seçim ayrı, yerel seçim ayrı… Her yerde söylüyorum; Büyük Torbalı İttifakı, tabanda bir ittifak… Bu nedir? Bizim kırmızı çizgilerimiz var; Cumhuriyetçi, Atatürkçü ne kadar seçmen varsa hepsinin oyuna talibiz. Bu seçim dönemini ben proje dönemi olarak lanse ediyorum. Sataşma olmadan, kendimi ve projelerimi anlatmak ve bu projelere oy verecek bir seçmen kitlesine hitap etmek istiyorum. Yerelde biz yıllardır çalışmalarımızı yaparken parti ayırt etmedik. Düğüne, taziyeye giderken partisine bakmadık. Bizim için iyi insan ve kötü insan vardır. Elimizden geldiğince herkese dokunduk. Sadece bu yaz 140 düğüne gittim, bundan daha fazla cenazeye katıldım. Yıllardır sürekli sahadayım. Bizim toplumumuz duygusal bir toplum… İşin sonunda iş şuraya varıyor; ‘İyi günümüzde, kötü günümüzde yanımızda Övünç vardı.’ Burada partiye bakılmaz. Torbalı’nın ciddi anlamda bir vizyona, doğru bir yönetime ihtiyacı var. Doğru bir yönetim altyapımız vardı, bayrağı daha da ileriye taşımamıza ihtiyaç var. Torbalı’nın 20 yıllık geleceğine talip olduğumu söylediğim işte buydu. Bunlar 3-5 yılda yapılacak şeyler değil, uzun vadeli bakmak lazım.”

NET OLMAMIZ LAZIM

DÜRÜSTLÜK ve şeffaflık ilkelerinin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan CHP’li Demir, “Bir talep olduğunda eğer toplumun yararına bir şey değilse, kanunlara aykırıysa olmaz diyorum. Beni tanıyan bilir; ‘Övünç evet derse yapar, olmaz derse yapmaz.’ Net olmamız lazım. Günümüzde siyasetçilere bir güven eksikliği var, siyaset eşittir yalan gibi bir algı var. Bunu bozmak bizim elimizde… Ben bütün her şeyi şeffaflıkla yapmak isterim. Çünkü Demir soyadını Torbalı’da tanırlar, bizler soyadı için yaşayan insanlarız. Kul hakkı yemem, yalan söylemem, yapmayacağım şeye yaparım demem ama yapacağım dediysem de yaparım. Bunu bütün Torbalı bilir” dedi.

KİMSE AÇ KALMAYACAK

“TORBALI’DA kimseyi yatağına aç sokmayacağız. Bu konuda iddialıyım” sözleriyle konuşmasına devam eden CHP Adayı Demir, “Bir tesisimiz olacak; ev atıklarını ayrıştırıp tesisimize getiren vatandaşlarımıza bir kart vereceğiz ve bir bakiye tanımlayacağız, belediyenin tüm tesislerinde geçecek. Köy kahvehaneleriyle de anlaşacağız, bu kartlar oralarda da geçecek. Belediyenin görevi sadece çöp toplamak, yol yapmak, zaruri ihtiyaçları karşılamak olmamalı. İlçenizi bir ülke olarak düşünmeniz ve oradaki ekonomiyi de doğru yönetmeniz lazım. Elinizden geldiğince de ev ekonomisine kadar girip insanların refah seviyesini yukarıya çıkarma derdinde olmanız lazım. Yani insan hayatını kolaylaştırmanız lazım. Bütün hikaye bu…” açıklamalarında bulundu.

YÜZDE 50’Yİ AŞACAĞIZ

OY hedefini de açıklayan CHP Belediye Başkan Adayı Demir, “Bu dönem, projelerimle, vaatlerimle bu zamana kadar biriktirdiğim insanların oyunu alacağım. Beş yıl sonra yaptığımız hizmetlerle oy alacağım. CHP olarak Torbalı’da bu seçimi yüzde 50’nin üzerinde oyla kazanacağız. Önemli olan seçimi kazanmak değil, Torbalı’yı doğru yönetmek… Biz iddiamızı bu yönde koyduk” dedi. İz Gazete – Gizem TABAN ŞEBER

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.