SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

CHP ‘haciz geldi’ dedi, Başkan Demirezen ateş püskürdü: Komşu ilçe karıştı!

Bu haber 10 Ekim 2023 - 16:35 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu ilçesi olan Bayındır’da belediyenin mallarına haciz konulduğu iddiasını yalanlayan Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Şirketin borçları ödenemediğinden 36 aylık taksit yapılandırması gündeme geldi. Bunda da meclis kararında olduğu gibi bazı malların bloke edilerek taksit yapılması için SGK icra komisyonuna yazıldı. Ancak şu an için hiçbir malımızda ne haciz, ne satış yoktur! Bunun aksini iddia eden varsa haciz tutanaklarını paylaşımını rica ederim. Sonuç olarak böyle bir haciz varsa belgesi olmalı” dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi Bayındır İlçe Başkanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Bayındır Belediyesi’ne haciz geldiği iddiası gündeme geldi. Açıklamada “Değerli Hemşehrilerimiz Bayındır Belediyesine ait şirketin SGK ya borcu nedeniyle belediye mallarına haciz gelmiş durumdadır. Ekim ayı meclis toplantısında alınan kararla belediyenin malları SGK ya ipotek verilmektedir. Bu meclis kararı hiç bir planlama olmadan boşa geçen 4.5 yılın özetidir. Bu meclis kararı İFLASIN belgesidir. Bayındır Belediyesi maalesef itibar olarak bitirilmiştir. Takdir siz değerli halkımızındır” iddiası ortaya atılmıştı. Egedesonsöz’e konuşan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, iddiaları kesin bir dille yalanladı.

HİÇBİR MALIMIZDA SATIŞ YA DA HACİZ YOKTUR!

BELEDİYEDE herhangi bir hacizin olmadığını belirten Başkan Demirezen, “Ben belediyede makamım da oturuyorum ve görevimin başındayım. CHP aynı bildiğimiz CHP! Karar ne kadar oy çokluğu ile alınmış olsa da CHP’li meclis üyelerimiz sanırım ne karar aldıklarını dahi bilmiyorlar. Kendileri bilmeyince yönetimlerine de doğru aktaramıyorlar sanırım. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye Bayındır’da devam ediyorlar. Malum yapılandırmada hem belediye, hem şirketin borçları olduğundan kaynaklı yapılandırma yapılmıştır. Şirketin borçları ödenemediğinden 36 aylık taksit yapılandırması gündeme geldi. Bunda da meclis kararında olduğu gibi bazı malların bloke edilerek taksit yapılması için SGK icra komisyonuna yazı yazıldı. Ancak şu an için hiçbir malımızda ne haciz, ne satış yoktur! Bunun aksini iddia eden varsa haciz tutanaklarını paylaşımını rica ederim. Sonuç olarak böyle bir haciz varsa belgesi olmalı” ifadelerini kullandı.

KİM YALAN SÖYLÜYOR ORTAYA ÇIKSIN

BORÇLANMANIN CHP döneminden kaldığını hatırlatan Demirezen, “Bayındır Belediyesi’nin 3 bin 500 tapulu arazisi var. Bunu buraya getirenler utansın! Borçlar bir önceki CHP döneminden kaldı. Haciz konusu yoktur, sadece taksitlendirme yapılması için alınmış meclis kararıdır. Lütfen halkımıza doğru beyan versinler. Aksini iddia edenler de lütfen bu haciz belgesini paylaşırsa ben mi yoksa onların mı yalan söylediği ortaya çıkmış olur” diye konuştu.

CHP’DEN YENİ AÇIKLAMA: KAYNAK MECLİS GÜNDEMİ

BAŞKAN Demirezen’in açıklamasının ardından CHP Bayındır İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklamada daha bulundundu. Demirezen’in ‘kanıt gösterin’ sözlerine meclis kararını gösteren ilçe başkanlığı, şu ifadeleri kullandı; “Sabahki paylaşımımızda belediyeye ait şirketinin SGK ya borcundan dolayı Belediyeye haciz geldiği belirtilmiştir. Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen tarafından söz konusu paylaşım yalanlanmış haciz varsa belgesi olmalı denilmiştir. Öncelikle belirtmek isteriz ki paylaşımımızın kaynağı ekim ayı Bayındır Belediyesi Meclis Kararıdır. Meclis kararından da açıkça görüleceği gibi “…Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlardan dolayı Kurumumuza ait taşınmazlar üzerine konulmuş olan hacizlerin…” denilmektedir. Kendileri tarafından yazılan ve başkanlığını kendilerinin yaptığı meclis kararında belediye mallarına haciz konulduğu açıkça ifade edilmiştir. Hacizin belgesi belediye meclis kararıdır. Kamuoyuna Saygılarımızla”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.