SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Cemevinden açıklama: ‘Biz Kerbelâ’dan beri zulümle cehaletle savaşıyoruz!’

Bu haber 13 Aralık 2022 - 0:13 'de eklendi.

Torbalı Aşık Mahsuni Şerif Cemevi, Hiranur Vakfı bünyesinde yaşanan ve istismar mağduru H.K.G’nin savcılığa suç duyurusunda bulunması sonucu ortaya çıkarak yurt genelinde infiale yol açan olaya ilişkin çocuklara ve kadınlara yönelik istismara ilişkin basın açıklaması düzenledi

TORBALI Cemevi tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Gençlik Kolları Başkanı Volkan Kahraman, yurt çapında infial yaratan olaya ilişkin yapılan basın açıklaması öncesinde son zamanlarda bu tür vakıf ve yurtlarda yaşanan bu tür olayların toplumun her kesimini dehşete düşürdüğünü ifade etti. Kahraman, 6 yaşından beri sistematik olarak psikolojik ve cinsel istismara maruz kalan ve yıllar sonra yaşadıklarının hesabını sormak için savcılığa başvuran H.K.G’nin yanında olduklarını da söyledi.

TORBALI Cemevi adına basın açıklamasını okuyan Kahraman şu ifadeleri kullandı: “Basına ve Kamuoyuna Duyurumuz; Sözlerime İmam Ali’nin sözleriyle başlamak istiyorum sevgili Can’lar; ‘Eğer zalim ısrarla zulüm etmeye devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlumda ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır’. Biz Kerbelâ’dan beri zulümle cehaletle savaşıyoruz. Ülkemiz olarak sürekli felaketler yaşıyoruz, her gün yeni bir felakete uyanıyoruz. Bu karanlık bir son bulsun artık. Konuşanın konuşuyor diye hapse atıldığı ifade özgürlüğünün ortadan kalktığı korku egemenliğinin hâkim olduğu bu düzeni biz kadınlığını ellerinden aldıkları kadınlarımız, çocukluğunu yaşatmadıkları çocuklarımızla baştan yazacağız. ‘Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın’ diyor Albert Camus. Evet can’lar, evet dostlar kadınlarımız ölüyor, çocuklarımız bu kendini bilmez tarikatların cemaatlerin elinde karanlığa gömülüyor. Bu kendini bilmezler her gün tacizlerine tecavüzlerine devlet eliyle bir yenisini ekliyor çünkü ceza almıyorlar çünkü korkmuyorlar çünkü onlar tecavüz ederken suçlanmıyor hayatı elinden alınanı suçluyorlar”.

AÇIKLAMAYI sürdüren Kahraman, “Sözlerime yine pirimiz Hz. Ali’nin sözleriyle devam edeceğim. ‘Mazlumun zalimden öcünü aldığı gün şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır’. Biz yılmadık, susmadık, korkmadık. Bize baş eğdiremediler. Zalimin sofrasına oturmadık yezidle dostluk kurmadık bir olmadık. Tırnaklarımızla emek emek işlediğimiz her karışında alın terimiz olan bu vatan 3-5 kendini bilmeze bırakılmayacak her istediklerini hesapsız tutarsız yapmalarına izin vermeyecek kadar kıymetli ve değerli bu vatan hepimizindir bu vatan bizimdir can’lar. Biz kim miyiz? Biz kadınız, biz çocuğuz, biz Evladı Kerbela’yız. Biz 6 yaşında bir çocuğun çıkaramadığı sesiz. Yıllarca istismar ettikleri çocuğu suçlu ilan ettikleri malum siyasi partilerden aldıkları güçle bu rezilliği örtbas etmelerine biz daha fazla izin vermeyeceğiz. Bizi bugüne kadar korkuturum, sustururum, susturamadığımı hapse atarım hegemonyaları bizi yıldırmadı, bu günden sonrada yıldıramaz. Bizler susmak zorunda kalan, korkan, baskılanan, sindirilen herkesin sesi olacağız. Korkmayın biz yanınızdayız, umutsuzluğa yer yok!” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.