SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Cemevi’nde birlik beraberlik sofrası kuruldu

Bu haber 15 Ağustos 2022 - 3:38 'de eklendi.

Her yıl geleneksel olarak Muharrem Ayı dolayısıyla aşure kaynatıp kurban kesen Torbalı Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi, birlik ve beraberlik sofrasını yine kurdu

CEMEVİ’NDE gerçekleşen programa Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkanı Mithat Tekin, Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, siyasi parti ilçe başkanları da katıldı. Torbalı Âşık Mahzuni Şerif Cemevi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure ve Muharrem Kurban lokması ikramında protokolünün yanı sıra yüzlerce kişi de yer aldı.

CEMEVİ yöneticileri yaptığı açıklamada, kutsal günlerde birlik ve beraberliğin önemli olduğuna işaret ederek, “Muharrem ayı dolayısıyla  Cem Evi’mizde birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Muharrem ayının tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Muharrem ayı Peygamber’imizin hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen aydır.

MUHARREM ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Barışın, kardeşliğin, birliğin günü olan Muharrem ayında Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin” ifadelerini kullandı

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.