SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Çelik: ‘Yapı stoğunun yenilenmesi Torbalı için büyük şanstır’

Bu haber 13 Eylül 2023 - 22:04 'de eklendi.

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Önalan geçtiğimiz günlerde korkutan uyarı yapmış ve olası bir depremde büyük zarar görecek ilçeler arasında Torbalı’yı da göstermişti. Jeoloji mühendisi Kurtuluş Çelik ise, “Eğer Bir risk varsa, bu Sadece Torbalı için değil, Küçük Menderes ovası üzerinde kurulu tüm ilçeler aynı oranda risk taşımaktadır” dedi.

SON 15 yıl içerisinde, Torbalı’daki yapı stoğunun önemli bir kısmının yenilendiğini ve imara açılmış alanlarda deprem yönetmenliğine uygun binalar imal edildiğini ifade eden Kurtuluş Çelik, “Bu durum Torbalı için en büyük şans” dedi.

‘TORBALI’YA ÖZEL BİR RİSK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

JEOLOJİ Mühendisi Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğer bir risk varsa, bu sadece Torbalı için değil, Küçük Menderes ovası üzerinde kurulu tüm ilçeler aynı oranda risk taşımaktadır. Ege Bölgesi’nde grabenler gibi çöküntü ovalarındaki yerleşim alanlarındaki 2000 önceki tüm binalar risklidir. Torbalı’ya özel bir risk söz konusu değildir” diye konuştu.

‘RİSK; FAYIN KONUMUNDA DEĞİL, YAPI STOĞUNUN KALİTESİDİR’

RİSKİ, diri fay konumundaki Dağkızılca fayı ile ilişkilendirmenin doğru olmadığını ifade eden Kurtuluş Çelik, “Depremde riski tehlikeyi belirleyen fayın konumu değil, yerel zemin koşulu ve yapı stoğunun kalitesidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.