SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

ÇARŞIDA DÜKKÂNLAR ATEŞ PAHASI

Bu haber 08 Nisan 2024 - 15:59 'de eklendi.

Cazibe merkezi haline gelen Torbalı’daki dükkân fiyatları ateş pahası. Çarşıda dükkan kiraları 150 bin TL’ye dayandı. Esnaf yüksek fiyata dayanamayıp, kapısına kilit vuruyor.

CAZİBESİNİ gün geçtikçe arttıran Torbalı’da son yıllarda dükkân kiralarının yükselmesi esnafı sıkıntıya soktu. ‘Fahiş kira’ların yanı sıra dükkânların satışları artık yüz bin hatta milyon liralarla anılıyor. Torbalı’nın en işlek bölgeleri olan Kazım Dirik, Mithat pasa, Hükümet, İsmet İnönü, Sadık İleri Bulvarı Caddeleri ve Belediye Meydanı’ndaki dükkânların kiraları 10 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar yükseliyor. Dükkânın büyüklüğüne ve konumuna göre değişen fahiş bedelleri karşılayamayan esnaf, bir yıl içerisinde kapısına kilit vurmak zorunda kalıyor. Yüksek kira bedelinin esnafın belini büktüğünü söyleyen emlakçılar, ilçede çarsı veya yeni ticari caddelerin oluşturulması gerektiğini söyledi.

ESNAF SAYISINDAKİ ARTIŞA, DÜKKÂNLAR AYAK UYDURAMADI

NUFUSU 210 bini geçen ve İzmir’in en gözde metropol ilçeleri arasındaki yerini alan Torbalı, yeni işletmeler içinde cazibe merkezi konumunda. Artan nüfusa paralel olarak yeni iş yerleri de her geçen gün açılıyor. Yeni iş yerleri açılırken, dükkan sayısının az olması, fiyatların yükselmesine neden oluyor. Son 10 yıl içerisinde ilçenin gelişimi artarken, nüfusta da buna göre artış yaşandı. İlçede esnaflık yapmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Esnaf sayısındaki artışa, dükkânlar ayak uyduramadı. Dükkânların ihtiyaca cevap vermesi, piyasayı kızıştırdı ve fiyatların yükselmesine neden oldu. Kazım Dirik, Mithat pasa, İsmet İnönü, Sadık İleri Bulvarı, Hükümet, Metropolis caddelerinde insan sirkülasyonunun fazla olması, esnafı da bu bölgeye yönlendiriyor. Bu yönelişle kira bedellerinde de artış oldu. En küçük dükkânın kira bedeli on bin liradan başlıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.